Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCINDĂRI în PSD: Ce pune la cale Victor Ponta și care sunt taberele

dragnea ponta

Victor Ponta și Liviu Dragnea nu mai sunt deloc apropiați, iar prietenia lor s-a pierdut, se pare, definitiv. Cei doi nici nu își mai vorbesc, fostul premier evitându-l tot mai mult pe actualul lider al PSD. La fel s-a întâmplat și luni, când Ponta și-a scos la masă o parte dintre foştii săi miniştri. Dragnea nu a fost invitat la masă. Ponta le-a vorbit foștilor săi colegi de cabinet despre noul său proiect. Fostul premier merge marţi în vizită în colegiul său electoral din Târgu Jiu la o întâlnire cu organizaţia PSD Gorj unde va anunţa intenţia de a candida pentru un nou mandat de deputat.

Citeşte şi: Decizie uluitoare a lui Victor Ponta: Nu mai candidează / SURSE

„Ne-a spus (n.red- Victor Ponta) că nu are niciun alt proiect politic, nici cu ALDE, nici cu alt partid şi că nu este interesat să revină la vârful PSD în următorii ani”, au declarat unii dintre cei participanți la întâlnirea de la restaurant.

„Proiectul la care lucrează acum nu are nicio legătură cu politica, vrea să ţină discursuri prin ţară şi prin străinătate, un fel de activitate nonguvernamentală”, au completat sursele citate. Astfel, se confirmă zvonurile că PSD este scindat: o parte din social-democrați sunt împotriva lui Liviu Dragnea, ei fiind prezenți la întâlnirea cu Ponta.

Citește și: STENOGRAME Remus Truică încerca să-l bage în Guvern pe Prințul Paul

De altfel, de la întâlnirea de luni cu fostul Guvern, au lipsit câţiva dintre foştii miniştri, apropiaţi lui Liviu Dragnea şi membri ai conducerii centrale a PSD. Printre ei, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Angel Tîlvăr. Singurul social-democrat din tabăra lui Dragnea invitat, deşi nu a făcut parte din Guvern, este Valeriu Zgonea, care însă a refuzat să meargă.

Citeşte şi: Sorin Roşca Stănescu face noi dezvăluiri care îl au în centru pe Klaus Iohannis

Social-democraţii apropiaţi lui Dragnea s-au reunit în weekend la o şedinţă informală în Teleorman. Aici, pe teritoriul lui Dragnea, s-a stabilit ca în luna ianuarie, la Comitetul Executiv al PSD de la Piatra-Neamţ să se bată în cuie debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. Tot la Teleorman s-a discutat despre un protocol electoral cu UNPR pentru 2016. „Aici părerile sunt împărţite. Unii colegi vor să mergem singuri, alţii sunt conştienţi că nu au cum să facă 51% singuri în consiliile locale şi judeţene anul viitor. Avem nevoie de ei la Bucureşti şi în aproape toată ţara”, au relatat surse participante la şedinţă. Discuţiile politice au fost urmate de o partidă de vânătoare la care social-democraţii au vânat mistreţi, şacali şi două vulpi. „Mistreţii i-am dat la firmele de procesare a cărnii”, spune unul dintre vânătorii PSD, scrie jurnalul.ro

Citeşte şi: Antena 3 face dezvăluiri despre Sebastian Ghiţă: Ce contracte ar fi semnat deputatul / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.