Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scopul scuză mijloacele. Ce va face Dragnea pentru a fi premier. Pericol iminent pentru Cotroceni

dragnea iohannis

Că Liviu Dragnea vrea  să devină premier  după  alegerile parlamentare nu mai  reprezintă un secret.  Ce nu se știe  este cât de departe este  dispus să meargă  liderul PSD pentru a-și atinge  obiectivul. Deja  a anunțat că este dispus să provoace  alegeri anticipate în cazul  în care președintele  Klaus  Iohannis nu  este dispus să respecte  voința  viitoarei  majorități parlamentare și nu   accepta  premierul propus de această  majoritate. În realitate, Dragnea  caută să provoace un scenariu mult mai complex decât acesta care-l vizează  direct pe   ocupantul  scaunului prezidențial de  la Cotroceni.

Vezi și: Cum afli ce ştie Google despre tine

De mai bine de o lună, Dragnea și colaboratorii lui pregatesc  terenul în media pentru perspectiva  preluării  funcției de premier de către actualul lider PSD.  Problemele penale  ale acestuia  sunt minimalizate, deși mai mult ca sigur, președintele Klaus Iohannis nu ar risca să  suporte  un  deficit de imagine  prin  semnarea decretului de instalare în fruntea Palatului Victoria a unui politician deja   condamnat cu suspendare.  Liviu Dragnea  a fost trimis în iulie în judecată de procurorii DNA și în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, cauză în care este cercetat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana.Conștient de această situație, Dragnea   continuă să joace    cartea  optimistului în materie.

"Mi-a dispărut demult ideea de teamă. În mod realist vorbind am convingerea că până la alegeri o să fiu şi viu şi liber şi eu şi domnul Tăriceanu. Procedural nu se poate face altceva, deci nu am de ce să mă tem aici'', a afirmat preşedintele PSD.

Vine TĂVĂLUGUL pentru 'clienții' vechi și noi ai DNA

Dacă  problemele de imagine   cauzate  de anchetele DNA   pot  fi gestionate   ușor într-o  țară în care un condamnat aflat  după gratii  este ales primar, nuca tare o constituie, în opinia  conducerii PSD,  președintele Klaus Iohannis. În cazul în care  acesta   va refuza  o nominalizare venită din partea unei majorități PSD-ALDE pentru postul de premier se  ia  în considerare aplicarea unui plan în  două etape. Prima etapă a fost deja  enunțată de   președintele PSD.

"Foarte mulţi spun că nu va respecta nici cutuma, nici spiritul Constituţiei, nici votul popular şi va încerca să forţeze o majoritate prin tot felul de mijloace. (…) Îmi doresc ca preşedintele României, acum domnul Iohannis, să respecte votul popular pentru a fi linişte şi stabilitate în ţară, pentru a nu ajunge la alegeri anticipate'', a spus Dragnea, la Antena 3.

Liviu Dragnea a afirmat că PSD va avea o majoritate ''serioasă'' cu ALDE şi că îşi doreşte să nu se ajungă în situaţia în care preşedintele să nu ţină cont de votul popular şi să încerce să îşi impună un premier.

Vezi și: Viktor Orban dă lovitura decisivă Europei cu ajutorul românilor

''Eu cred că influenţa preşedintelui Iohannis în PNL este uriaşă (…) până la o limită este o situaţie firescă. Am auzit şi eu poteci făcute ziua, noaptea spre Cotroceni. Nu ştiu dacă este adevărat sau nu. Ştiu că cert nu are o astfel de relaţie cu PSD. Ştiu că şi-ar dori un guvern al lui, adică un guvern format de PNL. Este firesc. Sper să nu depăşească o limită la alegeri'', a adăugat șeful PSD.

A  doua etapă a a a cestui plan este   legată indisolubil de  succesul  primei. Singura situaţie prevăzută de Constituţie pentru organizarea alegerilor anticipate este dizolvarea Parlamentului,  așa  cum este  prevăzută în articolul 89 din Constituţie.

''După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată'',  se arată in textul fundamental al țării.

Acest scenariu  ar  echivala  cu o criză politică  și guvernamentală  de proporții, pe care   social-democrații vor  să o pună  în cârca președintelui Klaus Iohannis și să-l transforme  în responsabilul  care merită suspendarea din funcție pentru că a aruncat  țara  în aer. Cel puțin așa se intenționează să se vândă povestea,  susțin surse  din interiorul PSD.  "Oricum  sondajele îl arată  pe un trend descendent, nu mai  este  în grațiile  electoratului. Au fost   puse mari speranțe în el  și a  dezamăgit. Dacă ne  dezamagește  și pe noi și nu  va respecta  procedurile  democratice,  o suspendare ar   avea mari  șanse de reușită", cred  liderii din conducerea PSD.

Citește și: Schimbare MAJORĂ anunțată de ANAF. Sunt vizați toți românii cu carduri

Citește și: PNL taie în carne vie: Doi deputaţi sunt OUT

Citește și: Victor Ponta, anunț APOCALIPTIC pentru România: Ce ne așteaptă e TERIBIL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.