Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scorsese despre 'Silence': 'Am avut nevoie de mulți ani să înțeleg cum să fac acest film'

IndieWire
Martin Scorsese

Celebrul regizor Martin Scorsese a declarat la conferința de presă din New York de promovare a celui mai recent său film, "Silence", că a așteptat atât de mult pentru a adapta romanul lui Shusaku Endo pentru că i-au fost necesari mulți ani să-și dea seama cum să transpună pe marele ecran acest roman din 1966, scrie vineri UPI.com preluat de agerpres

''Cel mai important lucru este că știam că vreau să fac filmul, dar nu știam exact cum și a durat aproape 20 de ani să reușesc să ajung la acest format'', a spus Scorsese la conferința de presă din New York, cu prilejul lansării filmului în cinematografele din SUA.

''Mi-a luat mulți ani să recitesc cartea și să fac toate notițele necesare. Ulterior am făcut multe alte filme, iar ideea s-a rafinat de la sine pe măsură ce anii treceau ... Până când, în decembrie 2006, Jay Cocks și cu mine am fost în stare să scriem scenariul după ce am structurat exact ce am vrut să surprindem din carte și am reușit să transpunem ultimele 30 de pagini, care erau cele mai dificile'', a spus Scorsese.

Este vorba despre povestea a doi misionari iezuiți portughezi, interpretați de Adam Driver și de Andrew Garfield, care călătoresc în Japonia secolului al XVII-lea, unde creștinii erau persecutați și torturați, pentru a-l găsi pe mentorul lor (interpretat de Liam Neeson), care plecase să propovăduiască japonezilor învățăturile credinței creștine.

"Cred că este un film frumos, un film incredibil de provocator. Este unul din acele filme pe care nu îl uiți după ce părăsești sala de cinema", declarase actorul Liam Neeson pentru agenția Reuters la jumătatea lunii decembrie. "Indiferent dacă ești credincios sau nu, filmul lansează foarte multe întrebări", subliniase actorul.

Lungmetrajul de 2 ore și 45 de minute, filmat în Taiwan și proiectat deja la Vatican unde regizorul Martin Scorsese a avut o întâlnire cu Papa Francisc, are premiera vineri în cinematografele din SUA.

În pofida succesului înregistrat la Hollywood de Scorsese cu filme precum "Taxi Driver", "Goodfellas" sau "Raging Bull", "Silence" nu a primit nicio nominalizare la Globurile de Aur, sau la premiile Sindicatului actorilor americani, care vor fi decernate anul viitor.

Rămâne de văzut dacă pelicula va fi nominalizată, pe 24 ianuarie, la vreuna din categoriile premiilor Oscar, notează Reuters. Martin Scorsese, Jay Cocks și Liam Neeson au mai colaborat la filmul ''Gangs of New York'' (2002), potrivit UPI.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.