Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Scriitorii' din puşcăriile româneşti, vedete în The Guradian. Dan Voiculescu, în fruntea listei

the guardian puscarii scriitori voiculescu

Publicaţia britanică The Guardian abordează subiectul "scriitorilor" din puşcăriile româneşti. Într-un articol în care este explicată modalitatea prin care "gulerele albe" profită de portiţele legii, sunt menţionaţi autori de "lucrări ştiinţifice" precum Dan Voiculescu, George Copos, Gigi Becali, Nicolae Vasilescu şi Dinel Staicu.

Pentru a obţine cele 30 de zile de reducere a pedepsei pentru o lucrare ştiinţifică, unii condamnaţi apelează la asistenţi care îi ajută să scrie cărţile pe care şi le asumă. Mai mult, unii dintre ei chiar plagiază alţi autori, mai scrie publicaţia britanică, oferindu-l exemplu pe George Copos şi una dintre lucrările sale pe teme istorice.

Citându-le pe Laura Ştefan, expert anticorupţie, şi pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, autorul articolului aminteşte faptul că nu există reglementări clare cu privire la ce înseamnă lucrările ştiinţifice în baza cărora se poate beneficia de reducerea pedepsei. De cele mai multe ori, comisiile de eliberare condiţionată sunt lăsate să decidă singure în această chestiune.

Potrivit Administraţiei Penitenciarelor, 415 lucrări ştiinţifice au fost scrise de deţinuţi în 2013, 2014 şi 2015. În 2012 s-au scris doar şapte astfel de cărţi, mai notează The Guradian.

"Nimeni nu verifică valoarea ştiinţifică a lucrărilor sau dacă deţinuţii au timp să scrie aceste cărţi. Oamenii scriu opt, nouă, zece cărţi fără valoare ştiinţifică, dar beneficiază de reducerea pedepsei. Acest lucru afectează indirect lupta împotriva corupţiei", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.