Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scriitorul japonez Haruki Murakami și-a lansat ultimul roman

Cartea de la ora 5
haruki murakami

Scriitorul japonez Haruki Murakami a lansat, vineri 24 februarie, ultimul său roman, “Killing Commendatore”. Cartea a fost așteptată de mii de japonezi, care au luat cu asalt librăriile încă de la miezul nopții pentru a prinde un exemplar din primul tiraj al cărții.

Fanii japonezi ai lui Haruki Murakami, celebrul autor al romanelor "Pădurea norvegiană" și "În căutarea oii fantastice", s-au strâns la miezul nopții de joi spre vineri în librăriile din toată țara așteptând lansarea ultimului roman al scriitorului, potrivit Japan Times.

Tudor Chirilă le taie aripile protestatarilor: 'Victoria este MICĂ'

Romanul lansat azi se intitulează "Kishidancho Goroshi" ("Killing Commendatore") și este alcătuit din două volume cu titlurile "Arawareru Idea" ("Ideea care apare") și "Utsurou Metaphor" ("Metaforă în transformare").

Potrivit presei japoneze, cartea relatează povestea unui om care trăiește în munți și a cărui viață se schimbă radical după ce îl întâlnește pe așa-numitul "Commendatore," care înseamnă un "vechi comandant" în limba italiană. După cum a procedat și alte cazuri, Haruki Murakami a ținut secret conţinutul cărţii, iar editura Shinchosha Publishing Co. a respectat întru tocmai această înțelegere contractuală.

„Este un roman mai lung decât „Kafka pe malul mării", mai scurt decât „1Q84", o poveste foarte stranie", s-a mulţumit să spună Murakami la decernarea premiului Hans Christian Andersen în Danemarca.

Haruki Murakami a vândut milioane de exemplare din cărţile sale, este tradus în peste 50 de limbi, a luat mai multe premii în ţară şi în străinătate şi este văzut drept un candidat la Premiul Nobel pentru literatură.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.