Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare AVERTISMENT de la polițiști pentru ministrul Carmen Dan / DOCUMENT

adresa sed lex mai

Într-o adresă către ministrul de Interne, Carmen Dan, Federația Națională a Sindicatelor din Poliție „Sed Lex” anunță că va participa la protestele din fața Ministerului de Interne, până la soluționarea tuturor revendicărilor.

„Având în vedere salarizarea și dotarea logistică precare, tergiversarea modificării Statutului polițistului, reglementarea și aplicarea necorespunzătoare a prevederilor legale privind acordarea unor drepturi financiare, suprasolicitarea angajaților din cauza deficitului de personal, etc., etc., Federația Polițiștilor SED LEX a obținut autorizație pentru miting în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne, pentru ziua de 25.03.2017.

Cristian Popescu Piedone, AUDIAT la Curtea de Apel București

Astfel ne alăturăm ca formă de solidaritate cu mișcările sindicale stradale anunțate de către celelalte organizații sindicale, (SNPPC-PROLEX), până la soluționarea tuturor revendicărilor.

Astfel, conform protocolului cu nr. 1185/6/22.03.2017, încheiat între Federația Națională a Sindicatelor din Poliție SED LEX și Primăria Municipiului București, protestele vor avea loc în data de 25.03.2017, între orele 10.00-12.00,  în fața Ministerului Afacerilor Interne.

Atac TERORIST la Londra: Poliția londoneză a revizuit BILANȚUL

Revendicările comune, ce au fost transmise atât către Guvernul României cât și către Ministerul Afacerilor Interne, sunt:

  1. Emiterea unei ordonanțe de urgență a guvernului care să prevadă:
  • o majorare a veniturilor salariale brute cu 20% (similar principiilor de aplicare a Legii nr. 293/2015);

Vă reamintim faptul că, prin O.U.G. nr. 2/2017 salariile de bază/indemnizațiile și sporurile acordate personalului plătit din fonduri publice din instituțiile și autoritățile publice ale administrației publice locale au fost majorate cu 20% față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile și sporurile personalului din cadrul instituțiilor publice de spectacole sau concerte au fost majorate c u 50%. De majorări substanțiale au beneficiat și angajații din familiile ocupaționale ”Justiție, Sănătate și Învățământ”.

  • plata asigurării asigurării serviciului de intervenție prin chemări de la domiciliu (permanență), cu 40% din salariul de funcție;

Spre exemplificare, vă reamintim prevederile Anexei III, Capitolul 2, art. 3 (6) din Legea nr. 284/2010,”Medicii care sunt nominalizați să asigure asistență medicală de urgență, prin chemări de la domiciliu, vor fi salarizați pentru perioada în care asigură garda la domiciliu, cu un venit determinat în funcție de 40% din tariful orar aferent salariului de bază și numărului de ore cât asigură garda la domiciliu.”

  • derogarea de la prevederile art. 22, alin. (1)-(3) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările și completările ulterioare, care stabilește un plafon de 30% din salariul funcției de bază pentru sporuri, compensații, prime și indemnizații individuale.

Vă reamintim prevederile art. 4 din O.U.G. nr. 9/2017: ”prin derogare de la prevederile art. 22, alin. (1)-(3) din Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificările și completările ulterioare, sporurile și alte drepturi salariale specifice activității pentru personalul care își desfășoară activitatea în unitățile aflate în subordinea Ministerului Sănătății, precum și în unitățile din rețeaua ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, pot depăși 30 % din salariul de bază, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.”

  • pentru personalul contractual: scoaterea sporului pentru vechime din formula de calcul a salariului de bază și aplicare, împreună cu sporul pentru condiții grele, la salariul de bază (similar personalului auxiliar din învățământ, conform O.U.G. nr. 17/2017);
  • calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiții grele, pentru sâmbete, duminici și sărbători legale lucrate, pentru conducătorii auto, cai și câini, pentru judiciariști) la salariul funcției de bază;

Vă reamintim prevederile pct. 4 din Legea nr. 250/2016: ”La articolul I, punctul 1, după alineatul (62) al articolului 32, se introduce un nou alineat, alineatul (63), cu următorul cuprins:

”(63) Prin excepție de la prevederile art. 1, alin (2), începând cu luna decembrie 2016, sporurile și alte drepturi salariale specifice activității, se vor calcula prin raportare la salariul de bază, potrivit prezentei ordonanțe de urgență, cu excepția categoriilor de personal prevăzute la alin. (62).”

  • acordarea unei majorări, de la 75%, cât este în prezent, la 100% pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează (așa cum se aplică în Ministerul Sănătății).

Vă solicităm respectuos ca toate aceste revendicări prezentate, să fie promovate în cel mai scurt timp, prin Ordonanță de Urgență a Guvernului, pentru eliminarea unor disfuncții salariale majore existente în prezent în sistemul public.

  1. Inițierea unei modificări legislative privind un Statut modern al polițistului, cu consultarea sindicatelor reprezentative din M.A.I. Solicităm stabilirea unui termen rezonabil, concret, de finalizare a proiectului de lege și de transmitere a acestuia către Parlament.
  2. Urgentarea reglementării și punerii în aplicare a unei Legi unitare a salarizării, care să recunoască importanța socială a muncii noastre și necesitatea unei remunerații corespunzătoare acesteia.”content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.