Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCRISOARE deschisă pentru ca Radu Boroianu să rămână șeful Institutului Cultural Român

boroianu

Ma mulți intelectuali au semnat o Scrisoare Deschisă adresată președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și Comisiei de Cultură din Senatul României pentru susținerea actualului președinte al Institutului Cultural Român (ICR) în sensul ca acesta să rămână în continuare la conducere. Scrisoarea semnată de Basarab Nicolescu, Matei Vişniec, George Banu, Dumitru Ţepeneag, Dinu Flamând, Constantin Chiriac este un apel pentru rămânerea la conducerea instituției a unui profesionist.

Totul în contextul în care săptămâna viitoare Parlamentul va decide cine va fi noul șef al ICR și șansele cele mai mari le are un reprezentant al PSD în timp ce ALDE și PNL vor ocupa funcțiile de vicepreședinți.

Iată scrisoarea remisă redacției:

 

Stimate Domnule Preşedinte al României,

Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,

Stimate Domnule Preşedinte al Comisiei de Cultură şi Media din Senat,

 

Nimeni nu ne-a solicitat acest mesaj de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR - ului. Noi îi suntem iniţiatorii responsabili şi autonomi şi îl formulăm pentru a atesta respectul inspirat de activitatea lui Radu Boroianu care a iniţiat un număr important de acţiuni pe care le-a elaborat şi, cel mai adesea, sprijinit personal. El a instaurat cu artiştii şi invitaţii săi o relaţie de încredere şi respect reciproc graţie implicării sale directe, active, lipsită de orice formalism instituţional. Exigenţa de care dă el dovadă ca şi proximitatea care, constant, a cultivat-o, cu noi ca şi cu alţi participanti, a instaurat un climat de demnitate. Noi am devenit parteneri egal angajaţi în efortul comun de a susţine cultura română în peisajul internaţional, mai ales francez în ceea ce ne priveşte. Radu Boroianu instaurează o relaţie dialogală pornind de la programe solid construite cărora li s-a recunoscut pertinenţa şi cărora noi ne-am asociat.

Radu Boroianu a permis ICR - ului să colaboreze plenar cu instituţii culturale franceze reprezentative, contribuind astfel la o integrare activă a culturii române în peisajul cultural al Franţei. România dintodeauna a întreţinut relaţii privilegiate cu Franţa, Radu Boroianu s-a impus ca un indispensabil personaj de legătură între cele două culturi.

Proiectul său de vastă anvergură privind limba latină şi comunitatea constituită pe această bază reprezintă un pariu esenţial pentru afirmarea identităţii noastre latine în spaţiul european.

Noi susţinem activitatea lui Radu Boroianu, o respectăm şi pledam pentru continuarea ei ca semn de recunoaştere pentru ceea ce a efectuat în cadrul ICR - ului şi ca perspectivă pentru afirmarea nobilă a culturii române pe plan internaţional.

25 martie 2017

 

Basarab Nicolescu

Matei Vişniec

George Banu

Dumitru Ţepeneag

Dinu Flamând

Constantin Chiriac

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.