Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurgere GRAVĂ de informaţii de la Casa Albă. Ce s-a aflat despre Trump

Donald Trump telefon

Confruntat cu o serie de scandaluri iscate de scurgerile de informaţii în presă, Donald Trump primeşte o nouă lovitură, după ce conţinutul unor convorbiri telefonice au intrat în posesia jurnaliştilor de la The Washington Post.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a îndemnat pe omologul său mexican Enrique Pena Nieto să nu afirme în public că Mexicul nu va finanţa zidul de la frontiera dintre cele două ţări şi să spună că problema finanţării va fi rezolvată într-un fel sau altul, relatează joi Reuters şi EFE, citând transcrierea unei discuţii purtate în ianuarie de cei doi lideri apărută în The Washington Post, potrivit Agerpres.

Vezi şi: TAROM cumpără încă trei avioane de mari dimensiuni, pentru cursele spre China, SUA şi Canada

"Nu poţi spune asta presei (că Mexicul nu va plăti pentru zid). Presa o să preia şi eu nu pot accepta acest lucru", i-a spus Trump lui Pena Nieto, în cursul primei lor convorbiri telefonice, desfăşurată la 27 ianuarie, la scurt timp după învestirea noului lider de la Casa Albă. 

"În loc să spunem 'nu vom plăti', trebuie să spunem 'o vom rezolva'. Se va rezolva într-un fel sau altul" - i-a recomandat Trump omologului său mexican, potrivit transcrierii din Washington Post. 

După mai multe luni de promisiuni de a ridica un zid între Statele Unite şi Mexic, Trump a semnat la finele lui ianuarie un ordin executiv pentru "construcţia unei mari bariere fizice la graniţa de sud". Trump a declarat că este nevoie de acest zid pentru a feri SUA de imigraţia ilegală şi traficul de droguri, deşi experţii afirmă că zidul nu va rezolva aceste probleme. El a insistat de asemenea că ridicarea zidului va fi finanţată de Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.