Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurgeri radioactive uriaşe la cea mai mare centrală nucleară din Ucraina

radioactive

Scurgeri radioactive au fost detectate la o centrală nucleară din Ucraina. Nivelul radiaţiilor este de 16 ori mai mare decât limita normală, informează Russia Today.

Publicaţia rusă citează presa locală din Ucraina, care vorbeşte despre un raport în care se prezintă situaţia foarte gravă de la centrala din Zaporoje, cea mai mare nu numai din Ucraina, ci din toată Europa. Centrala, a cincea ca mărime din lume, se află la 200 de kilometri de Donetsk şi la 700 de kilometri de România.

Duminică, 28 decembrie, un reactor al centralei a fost oprit de urgenţă. Un asemenea incident a avut loc la Zaporoje şi pe 3 decembrie.

Ucraina este ţara în care s-a înregistrat cel mai grav incident nuclear din toate timpurile. Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major în Centrala Atomoelectrică Cernobîl, pe data de 26 aprilie 1986, la 01:23 noaptea, care s-a compus dintr-o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare. Centrala electrică se afla în apropiere de orașul părăsit Pripiat, Ucraina. Un nor de precipitații radioactive s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.