Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scurtmetraje din toate colțurile lumii, la Caravana Filmelor NexT, în șapte orașe din țară

film

O selecție de 16 scurtmetraje din toate colțurile lumii vor fi prezentate, începând de joi, în șapte orașe din țară, în cadrul celei de-a patra ediții a Caravanei Filmelor NexT, a informat un comunicat al organizatorilor, potrivit Agerpres.

Programul caravanei, care se desfășoară în perioada 27 iulie — 23 august, va cuprinde orașele Baia Mare (27 — 29 iulie), Cluj-Napoca (31 iulie, 1 și 2 august), Vatra Dornei (4 — 6 august), Oradea (8 — 10 august), Sinaia (12 — 14 august), Brașov (17 — 19 august), Arad (21 — 23 august).

Filmele care vor fi prezentate au fost reunite în trei programe speciale: Scurtmetraje românești de la NexT (cinci scurtmetraje), Seară de Oscar (cinci scurtmetraje) și Best of NexT 2017 (șase scurtmetraje).

În cadrul programului de Scurtmetraje românești de la NexT vor fi aduse în fața spectatorilor cele mai aplaudate scurtmetraje românești de la ediția din 2017 a festivalului: întâmplări de familie rupte din viață și povești de dragoste cu întorsături neașteptate, spuse pe scurt, cu multă imaginație, iar programul Seară de Oscar va prezenta cele cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017.

Best of NexT 2017, o retrospectivă cu cele mai ele mai iubite filme de la NexT 2017, va prezenta comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca-n viață, toate scurte, cât să guști în două ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit.

Cea de-a patra ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT în fața unui public nou, în afara Bucureștiului, în orașe unde posibilitățile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor în aer liber sunt puține sau inexistente. Evenimentul este dedicat întregii familii și este creat sub conceptul de picnic și cinema sub clar de lună.

Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Caravana Filmelor NexT este un proiect organizat de Societatea Culturală NexT, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Vatra Dornei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.