Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se află tandemul Dragnea-Ponta în spatele PRU? (surse)

dragnea ponta

Partidul România Unită este pe buzele tuturor în aceste zile, pentru că reprezintă o surpriză campania intensă de racolări pe care o duc. Mai mulți oameni din PSD au plecat spre acest partid, unii dintre ei chiar apropiați de Victor Ponta.

Cu toate că PRU le fură din oameni, cei din PSD nu au avut reacții foarte pronunțate, ceea ce ne-a atras atenția și am întrebat ce se ascunde în spatele mișcării. Surse din PSD ne-au explicat că mișcarea pusă la cale de Bogdan Diaconu ajută mai mult decât ne-am da seama, în perspectiva alegerilor viitoare.

”Vă atrag atenția unui singur aspect: toți oamenii care au plecat de la PSD la PRU nu mai prindeau lista la noi. Oamenii ăștia rămân apropiați de noi, chiar dacă au plecat. Tocmai de aceea, ne vor ajuta pe viitor”, ne-au explicat surse din PSD.

În ciuda faptului că relația dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea nu este una tocmai bună, cei doi au știut să colaboreze, în momentul în care au avut un obiectiv comun. Obiectivul comun este obținerea guvernării, după aceste alegeri și tocmai de aceea, cei doi ar putea lucra împreună la proiectul PRU, pentru a se asigura că vor avea spațiu de manevră în viitorul Parlament.

”Liviu Dragnea nu l-a atacat deloc pe Victor Ponta, asta deși este mai mult decât evident că el sprijină această dezertare din partid și construcția PRU. Nu am mai multe date, dar tind să cred că cei doi colaborează de această dată”, ne-au precizat surse din PSD.

Citește și: Victor Ponta recunoaște că se află în spatele PRU: Ce strategie diabolică a pus la cale

Interesul PSD este unul destul de simplu. Toate sondajele ne arată că PSD+ALDE vor obține un scor de peste 45%, iar în varianta optimistă obțin chiar peste 50%. O eventuală intrare a PRU în Parlament, ar constitui un procent de 5%, care ar veni ca un bonus pentru PSD și care l-ar pune pe Iohannis în fața faptului împlinit. La 55-58%, președintele nu va mai avea de ales decîât să dea Guvernul coaliției majoritare.

Partidul România Unită va beneficia din plin de ajutorul lui Victor Ponta, dar și de îngăduința lui Liviu Dragnea. Ponta va încerca să aducă cât se poate de multă notorietate partidului, asta pentru că PRU nu va rupe niciodată din electoratul PSD. Ei sunt un partid naționalist și se adresează unui electorat la care nu au acces nici PSD, nici PNL, tocmai de aceea mutarea este una mai mult decât convenabilă pentru tandemul Dragnea-Ponta.

Citește și: Victor Ponta: 'Rămân în PSD până când antrenorii au altă concepție'

P.S. Dată fiind relația fluctuantă dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea este posibil ca această colaborare dintre cei doi să nu fie de lungă durată, iar dacă proiectul prinde rădăcini, Victor Ponta să fie tentat chiar de un proiect personal în fruntea noului partid. Asta nu ar exclude, însă, alianța cu PSD după parlamentare, doar că va fi negociată în alți termeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.