Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță apariția unui nou partid și un posibil cutremur pe scena politică

surpriza

Se vehiculează de ceva vreme apariția unui nou partid politic. După ce a fost mazilit din ALDE, Daniel Constantin a declarat că nu are de gând să se retragă din viața publică, ci vrea să continue să lucreze la idealurile pentru care a intrat în politică.

Rând pe rând, mai mulți oameni fideli lui Constantin și-au dat demisia din ALDE și au tras după ei un număr important de membri. Ultimul caz este cel al lui Răzvan Mitu, fostul copreședinte ALDE Sector 1, care a anunțat că și-a dat demisia din partid pentru că acesta „și-a pierdut definitiv busola”.

„Mă alătur lui Daniel Constantin şi voi milita pentru principiile în care cred, pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri cu idei şi propuneri care să genereze mai multă încredere şi predictibilitate în economie,” a mai declarat Răzvan Mitu.

Acesta susține că aproximativ 400 de membri ai filialei ALDE Sector 1 i-au urmat exemplul și și-au dat demisia din organizație. Filiala din Sectorul 1 a partidului nu este singura care a cunoscut o serie de demisii în masă, fidelii lui Daniel Constantin procedând asemenea și în Hunedoara, Alba sau Cluj.

Chiar dacă toți aceștia declară că îl urmează pe Daniel Constantin, deocamdată nu se știe precis și unde ar trebui să-l urmeze pe fostul ministru al Mediului. Pe surse, au apărut informații conform cărora partidul pe care îl pregătește Daniel Constantin ar urma să se numească „Pro-România” sau „România Noastră” însă oficial nu a fost făcut nici un comentariu în acest sens. Cert este că noa formațiune politică se va bucura de sprijinul lui Victor Ponta, după cum a declarat acesta în ultima perioadă.

Partidul va pleca de la o bază de aproximativ 15 parlamentari, a căror primă misiune va fi aceea de a înființa organizații locale. Faptul că planurile pentru noua formațiune sunt cât se poate de serioase este dovedit și de ultima poză postată pe Facebook de Daniel Constantin, la începutul acestei săptămâni.

content-image

Au apărut informații și cu privire la direcția pe care va activa noul partid al lui Constantin. Acesta ar urma să îmbrățișeze o doctrină naționalistă fără extreme, pro-NATO și UE, iar unul dintre obiective ar fi ca până la următoarele alegeri să realizeze mai multe fuziuni și alianțe cu partide precum Forța Națională, condus europarlamentarul Laurențiu Rebega, finul lui Constantin.

Însă adevăratul șoc pe scena politică ar putea fi provocat de anularea congresului ALDE. Tribunalul București a judecat astăzi un nou termen în procesul în care apropiații lui Constantin susțin că membrii Consiliului Național al fostului Partid Conservator trebuiau, conform statutului, să fie invitați la Delegația Permanentă, care avea printre atribuții și convocarea congresului. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, gruparea din jurul lui Daniel Constantin cere anularea congresului ALDE. Avocații lui Tăriceanu au cerut astăzi o nouă amânare a procesului, pentru a lua la cunoștință componența Consiliului Național al PC.

Urmează o perioadă extrem de agitată pentru Daniel Constantin și Călin Popescu Tăriceanu. Prin ultimele micări de trupe din plan politic, dar și prin decizia judecătorilor în acest dosar, situația poate deveni una extrem de complicată pentru președintele Senatului, iar Daniel Constantin poate reveni în prim-planul scenei politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.