Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță cele mai mari despăgubiri din istorie în urma atentatului de la Nisa

sanfrancisco.cbslocal.com
atentat nisa

Guvernul francez se pregăteşte să ia măsuri fără precedent după atentatul terorist de la Nisa. Victimele jihadiştilor vor avea parte de despăgubiri foarte mari.

In Franta, un fond de garantare pentru victimele terorismului dispune de un miliard 400 de milioane de euro pentru a despagubi victimele atacului de la Nisa. La despagubiri sunt indreptatiti si cei care au suferit doar traume psihologice. Pe care insa vor trebui sa le dovedeasca, nu de alta, dar pe Promenade se aflau joi seara peste 30 de mii de oameni. Si totusi, dupa masacrul de la Nisa, unitatea francezilor in fata durerii se dovedeste o armura foarte fragila. Tensiunile rabufnesc la tot pasul.

Citeşte şi: Consilierul PNL fan ISIS a pățit-o grav de tot: Va fi 'decapitat' de liberali

Dupa minutul de reculegere, tinut luni pe Promenade des Anglais, mii de oameni l-au huiduit pe seful guvernului, care nu izbuteste sa-si apere cetatenii. Pe cand multimea se dispersa, izbucnea inca o altercatie, care a scos dureros la lumina rupturile profunde din societate. Un barbat cu palarie de paie a agresat  verbal o tanara cu tenul intunecat. Alte persoane din multime au tinut partea tinerei insultate, dar pana la urma a fost nevoie de un politist sa calmeze spiritele. Pe de alta parte, guvernul francez a initiat deja procedurile de acordare a unor reparatii financiare catre victime. "Rudele celor decedati dar si persoanele ranite vor primi inca de la sfrasitul acestei saptamani primele transe.", a spus secretarul de stat francez Juliette Meadel, conform ProTV.

Citește și: Imagini ȘOCANTE: Consilier PNL, fotografii în stil ISIS

In cazul acestor categorii, indemnizarea va fi automata. Procedura se anunta insa mult mai dificila pentru cei doar traumatizati de atac, care vor trebui sa dovedeasca faptul ca era la fata locului, in calea camionului condus de franco-tunisianul Mohammed Bouhlel. Pentru a fi recunoscuti oficial drept victime, supravietuitorii vor trebui sa depuna plangere, sa furnizeze marturii detaliate si sa se supuna unei expertize psihologice. Fondul de garantare a despagubilor le va transmite un raspuns in decurs de 3 luni.

Citește și: Aceștia sunt cei mai rari pokemoni: Cum se numesc și ce se știe despre ei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.