Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță Lotul Doi în Dosarul retrocedărilor ilegale

Trei judecatori, mai multi oameni de afaceri si puzderie de functionari publici de la ROMSILVA si de la Ministerul Agriculturii sunt deja pe “teava tunului” in Dosarul Retrocedarilor, in care sunt acuzati de complicitate la atribuirea ilegala, catre un mostenitor de gradul al cincilea al familiei Strurdza, a nu mai putin de 90.000 de hectare de padure.

Iar liderii acestui grup infractional susțin procurori DNA sun parlamentarii PSD Ioan Adam, Ilie Sarbu si Viorel Hrebenciuc.

Hrebenciuc este deja implicat deja în alt dosar alături de senatorul Dan șpva și fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu într-un dosar de trafic de influență (mult mai spectaculos datorită stenogramelor foarte suculente). Asta ca să nu uităm de dosarul de la Bacău alături de șeful CJ Bacău (pupil al său) și primarul de Bacău Romeo Stavarache.

Ar urma însă Lotul II al Dosarului retrocedărilor ilegale în care s-ar distinge serios numele a doi mahări locali de rezonanță națională: senatorul UDMR Verestoy Attila și deputatul PSD Mircea Dușa, actual ministru al Apărării Naționale, susțin cei de la National.

Insa, daca este sa revenim la dosarul retrocedarilor, actualul grup de inculpati va fi completat de catre un al doilea lot de “padurari”, in fruntea carora se detaseaza, de departe, actualul ministru al Apararii, Mircea Dusa, si “baronul” udemerist Verestoy Attila.

Potrivit sursei citate, "procurorii anticoruptie au avansat deja si cu o ancheta adiacenta privind prapadul din padurile harghitene, comise inca de pe vremea cand actualul ministru al Apararii, pesedistul Mircea Dusa era prefect acolo, numit cu binecuvantarea “drujbei lui Dumnezeu”, liderul udemerist Verestoy Attila. Iar ancheta Directiei Nationale Antioruptie are la baza un raport al unor inalti oficiali din Ministerul de Interne, de pe vremea cand ministerul respectiv era condus de catre Mircea Dusa. Cel care este suspectat ca se afla in spatele unor actiuni de “lobby” aflate la limita traficului de influenta, pentru stoparea unor operatiuni ale organelor competente de control. Iar cum Mircea Dusa nu a incetat niciodata relatiile de prietenie, colaborare reciproc avantajoasa si de afaceri cu Verestoy Attila, exista suspiciuni ca sforile ar fi fost trase de catre pesedist la solicitarea colegului sau udemerist."

In ceea ce il priveste pe Verestoy Attila, declansarea anchetelor impotriva sa nu poate fi considerata chiar surprinzatoare, in ciuda legendei create despre pretinsa intangibilitate a acestuia. Insa mult mai interesant este cazul ministrului Apararii, Mircea Dusa fiind considerat drept “cel mai loial soldat al lui Victor Ponta” din intreg partidul.

Iar o alta lovitura naucitoare ar putea fi primita si prin viitoarea implicarea a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, intr-un caz de trafic de influenta legat de niscaiva ordonante guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.