Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță un DEZASTRU în justiție: Un fost deputat liberal poate aduce în legalitate OUG 13

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste guvern Piata Victoriei

Scandalul OUG 13 care a scos milioane de oameni în stradă timp de două săptămâni și-ar putea produce efectele. Fostul deputat liberal Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu într-unul dintre dosarele ANRP, a cerut luni judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a OUG 14 care abrogă OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

Citește și: Raluca Prună, ASALT la adresa PSD pe tema abuzului în serviciu: 'Mesaje MANIPULATOARE'

La termenul de luni al procesului, Theodor Nicolescu a cerut sesizarea CCR în legătură cu neconstituţionalitate OUG 14, argumentând că, în opinia lui, nu se justifică urgenţa adoptării acestui act normativ. Fostul deputat a spus că, prin abrogarea OUG 14, i se încalcă dreptul la apărare. "Această ordonanţă de anulare a primei ordonanţe privind infracţiunea de abuz în serviciu are o influenţă covârşitoare şi cer să se trimită la Curtea Constituţională excepţia de neconstituţionalitate", a spus Theodor Nicolescu.

Citește și: Acuzații EXTREME la adresa adversarului din PSD al lui Liviu Dragnea: 'E coada de topor a SRI'

Procurorul de şedinţă s-a opus acestei cereri, arătând că ea nu are legătură cu acest dosar. În august 2015, omul de afaceri Horia Simu şi foştii deputaţi Marko Attila şi Cătălin Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată de DNA, alături de alte cinci persoane, într-un nou dosar ANRP, în care prejudiciul reţinut este de aproximativ 70 de milioane de euro, conform Agerpres. Theodor Nicolescu, fost vicepreşedinte ANRP şi fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.