Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță un nou scandal în instanță: Mariana Rarinca vs. CSM și Iohannis

rarinca

Mariana Rarinca, femeia condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi șantajat-o pe președinta ÎCCJ, Livia Staciu, anunță o nouă acțiune în instanță. Aceasta denunță o încălcare a legii de către CSM și Klaus Iohannis, prin decizia de pensionare a Liviei Stanciu.

„Astazi am primit de la CSM o adresa prin care imi spune ca nu poate da curs solicitarii mele - notificarea trimisa prin care anuntam ca voi formula contestatie la pensionarea Liviei Stanciu -, dar de fapt ei mi-au trimis dovada scrisa ca au incalcat legea, semnata, parafata. Cred câ imi va fi de folos acest inscris mai mult decit scopul pentru care mi-a fost trimis de CSM”, scrie Rarinca pe Facebook.

De la conducerea Curții Supreme, Livia Stanciu ajunge judecător la CCR, fiind propusă de Klaus Iohannis. Judecătoarea a solicitat pensionarea după încheierea mandatului de la ÎCCJ, iar CSM a dat un aviz pozitiv. Mariana Rarinca a depus o contestație la această decizie, iar legea 317/2004 prevede suspendarea executării deciziei până la soluționarea în instanță. Cu toate acestea, președintele a semnat decretul de pensionare fără să aștepte parcurgerea pașilor legali.

Vezi și: Mariana Rarinca o DISTRUGE pe Livia Stanciu, după numirea în CCR: acuzații pentru Iohannis

Răspunsul CSM pentru Mariana Rarinca (sursa: luju.ro):

"Către doamna Mariana Rarinca,

Ca urmare a notificării dumneavoastră din data de 21.06.2016 şi înregistrată sub nr. 14312/2016, prin care solicitaţi să nu se înainteze către Preşedintele României Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 702/16.06.2016, prin care s-a propus eliberarea din funcie, prin pensionare, a doamnei judecător Doina Livia Stanciu, înainte de împlinirea termenului de contestaţie de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, iar apoi până la soluţionarea definitivă de către instanţa supremă a contestaţiei pe care dumneavoastră urmează să o formulați, vă comunicăm că această solicitare a fost analizată în şedinţa din dată de 27.06.2016 de către Comisia nr. 1 – 'Indepedența şi responsabilizarea justiţiei, eficientizarea activităţii acesteia şi creşterea performanţei judiciare; integritate şi transparenţa sistemului judiciar'.

Cu ocazia analizei, Comisia nr. 1 a constatat că Hotărârea Plenului nr. 702/16.06.2016 a fost pusă în executare, fiind înaintată de către Preşedintele României la data de 22.06.2016, iar la data de 23.06.2016 a fost semnat decretul prezidenţial.

Având în vedere că decretul prezidenţial a fost deja semnat, Comisia nr. 1 a apreciat că nu se poate da curs solicitării dumneavoastră.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte,

Judecător Mircea Aron"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.