Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă foamete în Coreea de Nord, ţară afectată de cea mai gravă secetă din 2001

seceta

Coreea de Nord a fost lovită de cea mai gravă secetă din 2001, care a afectat sever producţia de legume şi de cereale, informează un raport al ONU dat publicităţii joi, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Precipitaţiile mult sub medie au făcut ca recoltele din iunie de grâu, orz şi cartofi să fie diminuate cu 30%, potrivit Organizaţiei ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). 

Recoltele sunt o sursă importantă de alimentaţie în perioada mai-septembrie, iar din acest motiv în următoarele trei luni vor fi necesare importuri de alimente, a precizat FAO. 

Un număr necunoscut de nord-coreeni au murit în foametea din anii 1990, care a fost cauzată de o combinaţie dintre secetă şi criza economică. Estimările merg de la câteva sute de mii de morţi până la câteva milioane. 

Statul asiatic izolat s-a confruntat cu o foamete în 2001, când a fost lovit de cea mai lungă secetă din ultimii 300 de ani. 

Securitatea alimentară a Coreii de Nord ar urma să se deterioreze şi mai mult, din cauza faptului că ploile din luna iulie au venit prea târziu pentru a permite plantarea principalelor culturi de sezon, care sunt recoltate între octombrie şi noiembrie, a menţionat FAO. 

"Sunt necesare intervenţii imediate pentru a-i susţine pe fermierii afectaţi şi a preveni strategii de nedorit pentru ca cei mai vulnerabili să facă faţă situaţiei, precum reducerea raţiilor zilnice de hrană", a spus Vincent Martin, reprezentant al FAO pentru China şi Coreea de Nord. 

În jur de 70% din populaţia Coreii de Nord de 25,1 milioane de locuitori este în situaţia de "insecuritate alimentară", potrivit Programului Alimentar Mondial, care mai precizează că mulţi suferă de malnutriţie cronică şi că un sfert dintre copii sunt subdezvoltaţi. 

Coreea de Nord este predispusă la dezastre naturale, iar sancţiunile ONU asupra ţării din cauza programului său nuclear au făcut eforturile de ajutor şi mai dificile, a mai precizat PAM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.