Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă o explozie a preţului petrolului

sonda petrol

Preţul petrolului va creşte cu circa 50% până la finele anului, iar în ultimul trimestru ar urma să ajungă la 46-48 dolari pe baril, întrucât piaţa va trece de la excesul din prezent la deficit, odată cu declinul producţiei de petrol de şist în SUA, potrivit analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Petrol Brent, cotat în prezent la 33,16 dolari pe baril, este estimat la 48 de dolari pe final de an, iar petrolul tranzacţionat în SUA, acum la 30,21 dolari pe baril, ar urma să ajungă la 46 de dolari. Producţia SUA va înregistra între primul şi ultimul trimestru un declin de 620.000 de barili pe zi, sau 7%, conform estimărilor Administraţiei pentru Informaţii privind Energia (din cadrul Departamentului Energiei al SUA).

Citeşte şi: BOMBĂ PSD şi UNPR s-au înţeles şi urmează să semneze protocolul

Petrolul este "investiţia anului", potrivit Citigroup, care alături de bănci precum UBS Group şi Societe Generale se aşteaptă la creşteri de preţ în a doua parte a anului. "Petrolul de şist din SUA va încasa lovitura, acolo se vor vedea reduceri (de producţie, n.r.) iar cantitatea de petrol din piaţă ar urma să scadă. În plus, sunt estimări pozitive pentru cerere în a doua parte a anului", a declarat Daniel Ang, analist pentru investiţii la Phillip Futures. Petrolul tranzacţionat în SUA şi Brent (la Londra) au închis şedinţa din 20 ianuarie la minimul începând din 2003. Barilul SUA a închis marţi la 29,88 dolari şi ar trebui să urce cu 54% pentru a ajunge la 46 de dolari, iar Brent ar avea nevoie de un avans de 47% comparativ cu închiderea de 32,72 dolari din ziua precedentă.

Citeşte şi: ANALIZĂ În condițiile actuale PSD va câștiga în Capitală indiferent de acțiunile DNA

Barilul de petrol a crescut cu 4,4% - SUA şi cu 8% - Brent săptămâna trecută, în contextul speculaţiillor că Rusia şi OPEC se vor întâlni pentru a discuta reducerea producţiei. Între timp, cotaţiile au revenit la nivelurile înregistrate înainte ca piaţa să fie influenţată de aceste informaţii, anunţă mediafax.

Citește și: El e regele din România care e atât de gras încât a anunțat că-și va tăia mașina ca să încapă în ea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.