Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă şedinţă incendiară la comisia de control SRI.Un fost ofiţer spune că are informaţii vitale

stiripesurse.ro
cere florea

Solicitarea deputatului PSD Andreea Cosma de a se verifica legăturile dintre ofiţerii SRI şi fostul procuror DNA Mircea Negulescu a deschis o adevărată cutie a Pandorei. Şedinţa de marţi a Comisiei de control parlamentar al SRI, condusă de Adrian Ţuţuianu, se anunţă a fi una foarte încinsă. Mai ales în condiţiile în care Daniel Florea, fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, a cerut oficial să fie şi el audiat la această şedinţă.

Nou dosar fierbinte al DNA la vârful PSD. Importanți lideri social-democrați implicați/ STENOGRAME

Un nou protest de amploare anunţat duminică: Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa în stradă

În cererea făcută către Adrian Ţuţuianu, Florea spune că „are cunoştinţă despre modul în care se realiza dintre procurorii Mircea Negulescu, Liviu Tudose (foşti procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi SRI (în speţă, fostul şi actualul al DJI Prahova, coloneii Marin Constantin şi Iancu Sabin) în derularea anchetelor penale împotriva unor oameni de afaceri şi politici din judeţul Prahova, care se realizau cu implicarea unor cadre SRI, excedând cadrul legal stabilit prin competenţe”. Un exemplu de ţintă politică ar fi chiar Mircea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, împotriva căruia s-ar fi emis câteva zeci de informări nelegale din partea SRI.

În plus, Florea cere, la rândul său, să fie analizat şi modul în care a fost îndepărtat din funcţiile deţinute în cadrul SRI Prahova în perioada 2013 – 2014.

Legat de această solicitare, Adrian Ţuţuianu declara, în urmă cu câteva zile, la RomâniaTv, că a aprobat această şedinţă, dar şi că Comisia de control parlamentar al SRI se transformă într-o „Vale a Plângerii” pentru cei care au fost ţintele protocolului de colaborare dintre serviciul secret şi diversele parchete.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.