Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere demisia lui Zgonea pentru gesturi penale de subminare a democratiei

zgonea2

Deputatul PNL Valeria Schelean cere demisia presedintelui Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea pentru gesturi penale de subminare a democratiei. Concret Schelean acuza un blat intre PSD si UDMR care a dus la salvarea lui Laszlo Borbely, iar miercuri a dus si la amanarea votului pentru o noua cerere de arestare a deputatului Marko Attila.

"În calitate de Vicepreședinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților vreau să condamn cu fermitate comportamentul și modul de lucru al majorității politice care conduce în mod efectiv Camera Deputaților, pentru că prin cele mai recente evenimente este subminat rolul instituțional și democratic al Parlamentului.

Practic, asistăm la o serie de gesturi de sabotare a democrației și de blaturi politice, unul mai penal ca celălalt. Ceea ce s-a întâmplat astăzi, prin amânarea votului în ceea ce privește ridicare imunității a deputatului UDMR Marko Attila consființește blatul politic dintre PSD și UDRM, blat care prima dată a fost pus în scenă la votul pentru ridicarea imunității lui Laszlo Borbely. Parlamentarii PSD, care erau nerăbdători ieri să înceapă plenul pentru a modifica, cu o grabă suspectă, Statutul deputaților și senatorilor, astăzi au fost de negăsit când trebuiau să voteze pentru încuviințarea arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila. Cum nu cred în coincidențe politice, cred că este vorba despre un demers concertat și coordonat între PSD și UDMR în care fiecare partid face servicii celuilalt", precizeaza Valeria Schelean.

Ea ii reproseaza presedintelui Camerei ca este complice la acest 'blat' PSD - UDMR.

"Totodată, nu cred că Președintele Camerei Deputaților este străin de această înțelegere politică, iar modul în care programează și conduce ședințele de plen poate fi o dovadă a acestei înțelegeri subterane. Prin lipsa de fermitate și prin închiderea ochilor la asemenea manevre, Valeriu Zgonea se fasce vinovat de subminarea democrației românești.

Având în vedere cele de mai sus, solicit demisia lui Valeriu Zgonea din funcția de Președinte al Camerei Deputaților", conchide Schelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.