Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere reluarea activității Camerei Deputaților

salaplenului

Deputatul liberal Octavian Popa cere reluarea activitatii Camerei Deputatilor, sustinând ca decizia de încetare a lucrarilor în aceasta perioada este inoportuna si neinspirata.

'Cer Biroului permanent sa revina asupra deciziei de încetare a activitatii parlamentare în aceasta perioada, o decizie pe care, în termeni moderati, o gasesc inoportuna si neinspirata. Hotarârea mea de a solicita acest lucru nu e influentata numai de evenimentele tragice produse în ultima perioada. Evenimentele respective si emotia creata în opinia publica au fost doar un argument suplimentar pentru a-mi întari aceasta decizie', a declarat deputatul liberal, potrivit Agerpres, într-o conferinta de presa sustinuta la Parlament.

El a subliniat ca, în aceasta perioada, comisiile parlamentare ar fi trebuit sa functioneze.

'Am primit înstiintarea ca activitatea se suspenda pe sms. Nu trebuia facut acest lucru din mai multe motive. Comisiile parlamentare ar fi trebuit sa functioneze într-un cadru legal. Dupa cum stiti, ieri comisia noastra (de control a activitatii SRI - n.r.) s-a întrunit si a lucrat multe ore, dar a facut-o informal. Acest lucru contravine oricum cu Regulamentul Camerei care spune: comisiile nu pot lucra în afara activitatii parlamentare. Dar eu nu cred ca numai comisia noastra se putea întruni. În discutia din comisie, am adus în atentia membrilor si alte întrebari, dar colegii mei mi-au spus ca aceste întrebari ar fi trebuit adresate în Comisia de sanatate. Ar fi trebuit sa functioneze în toata aceasta perioada si Comisia de sanatate. De asemenea, ar fi trebuit sa functioneze si Comisia de aparare si ordine publica, în controlul careia se afla serviciile de informatii ale MApN si MJ, dar si Comisia control SIE. Existau suficiente motive ca si Comisia de agricultura sa functioneze, pentru ca exista suficiente motive de îngrijorare privind mersul treburilor în Ministerul Agriculturii', a explicat deputatul PNL.

Deputatii vor lucra în teritoriu pâna pe data de 7 iunie, potrivit unei decizii a Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.