Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se complică jocurile în PNL: Întâlnire crucială în Ardeal

sigla pnl

Jocurile de culise înainte de congresul PNL sunt departe de final. Lucrurile se complică în competiţia pentru funcţia de preşedinte al partidului, cu o "cooperativă" pe care restul liderilor încearcă să o blocheze.

Vezi şi: ALERTĂ teroristă la Paris: Doi poliţişti împuşcaţi pe Champs-Elysees

Vineri, filialele ardelene ale PNL vor avea o întâlnire crucială la Cluj, fiind convocate de foştii copreşedinţi Vasile Blaga şi Alina Gorghiu. Potrivit unor surse din partid, întâlnirea ar fi o ultimă încercare de a-l convinge pe primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, să candideze la preşedinţia PNL.

În schimb, Ilie Bolojan ar refuza în continuare oferta colegilor şi intenţionează să le propună colegilor să-l susţină pe Ludovic Orban, în ciuda faptului că Vasile Blaga şi majoritatea foştilor democrat-liberali nu îl au la inimă pe fostul ministru al Transporturilor.

Vezi şi: Dragnea îl critică pe şeful Armatei după anunţul zilei

Potrivit surselor din partid, la întâlnire vor fi prezenţi şi Raluca Turcan şi Cătălin Predoiu, cei doi aşteptând la cotitură pentru a prelua un culoar favorabil în cursa pentru şefia PNL.

Deocamdată, oficial, şi-au anunţat candidaturile la preşedinţia PNL doar Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu. Cristian Buşoi, preşedintele PNL Bucureşti, încă analizează o posibilă candidatură, însă intrarea sa în cursă este considerată sigură de colegi.

Buşoi este favoritul "cooperativei " din PNL şi posibil şi al lui Klaus Iohannis. Ilie Bolojan este văzut ca unul dintre puţinii liberali care ar putea rupe aşa-zisa cooperativă şi care ar putea atrage voturi atât din vechiul PNL, cât şi din fostul PDL, în vreme ce Orban este simpatizat doar de baza vechiului PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.