Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se construiește o nouă autostradă: Anunțul făcut de la Guvern

Q Magazine
Autostradă

A fost emisă Autorizația de construire pentru Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva, parte integrantă a Coridorului IV Pan European.

Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva are o lungime de 22,653 km. Traseul său traversează teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănișca și Șoimuș din județul Hunedoara.

Citește și: FOTO HOT Nicki Minaj și-a arătat sânii la un eveniment de modă la Paris

Lucrările autorizate cuprind și lucrările executate în anul 2015 fără autorizație de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate și declarate conforme cu proiectul tehnic, și menținute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017.

În prezent, Lotul 4 este realizat în proporție de 48 %, fiind efectuate o parte din lucrările drum, de artă și de consolidare. După ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va transmite antreprenorului Ordinul de începere a lucrărilor, acestea vor fi continuate într-un mod susținut.

Citește și: Jocul lui Ponta cu Dragnea. Ce a vrut sa-i transmita Tariceanu lui Iohannis

Autorizația de construire include și realizarea unui nod rutier la Șoimuș, precum și a unui centru de întreținere. Acest tronson de autostradă se va conecta cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în zona Nodului rutier Ilia și cu Autostrada Deva – Orăștie, în zona Nodului rutier Șoimuș.

Odată cu deschiderea șantierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de muncă.

Citește și: REVOLUȚIE în medicină: A fost creat primul embrion artificial din celule stem

Valoarea totală a investiției este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezintă suma alocată lucrărilor menționate în autorizație.

Ministerul Transporturilor se va implica în mod direct în monitorizarea permanentă a lucrărilor derulate pe sectoarele de autostradă, astfel încât să fie respectate termenele asumate pentru punerea acestora în circulație.

Citește și: STUDIU Migrena poate fi tratată cu…ȘOCURI ELECTRICE

Săptămâna aceasta, au fost deschiși circulației rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva, între localitățile Traian Vuia şi Margina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.