Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se CUTREMURĂ lumea serviciilor secrete: 'arhivarul' marilor SECRETE este pe făraș

enational.ro
informatori servicii umbra negocieri

Se pregateste un adevarat cutremur in lumea serviciilor secrete din Romania, pentru ca unul dintre cei mai vechi sefi ai structurilor de forta este pe faras.

SCENE TERIBILE cu George Maior și Florian Coldea: Ambasadorul României în SUA, cu ochii în lacrimi

Zilele generalului Lucian Pahontu in fruntea Serviciului de Protectie si Paza sunt ca si numarate, mai ales dupa plecarea generalului Cristian Cioc, in urma unor divergente mai mult decat aprinse avute cu cel mai longeviv sef de serviciu secret din Romania. Pentru ca, sa nu uitam, fostul jandarm Lucian Pahontu rezista in fruntea SPP-ului inca din anul 2005, asemenea camaradului sau, generalul Marcel Opris de la Serviciul de Transmisiuni Speciale.

Cand este din nou incoltit si presat sa se retraga de urgenta din fruntea SPP, Lucian Pahontu incearca iarasi, cu disperare, sa-si salveze pielea, recurgand tot la arhiva lui Basescu. Pe care deja se da o mare batalie in sistem pentru cine sa puna mana pe ea, mai ales ca Pahontu nu mai este vazut deja ca „arhivarul” potrivit pentru un asemenea volum imens de informatii care, intr-adevar, ar putea arunca in aer cu totul clasa politica si lumea serviciilor secrete deopotriva.

Desi inca nu a dat drumul la niciuna din „nuclearele” cu care tot ameninta, asta nu inseamna nicidecum ca Traian Basescu nu are si munitia necesara. Pe care a strans-o in peste un deceniu in care, fiind „el lider maximo” al sistemului, a pus deoparte tot ce l-ar fi putut interesa sau ajuta mai tarziu, in vremurile grele de dupa finalizarea mandatelor prezidentiale. Asa ca, mai ales spre sfarsitul celui de-al doilea mandat, dupa fiecare intalnire mai importanta, indiferent ca era cu oameni de afaceri, demnitari sau politicieni, Pahontu isi facea aparitia la presedin, in ciuda orelor avansate din noapte, pentru a prelua diverse dosare sau stick-uri. Pe care le-a tot strans, ajungand astfel posesorul unei arhive pur si simplu impresionante, cu posibile efecte mult mai „devastatoare” decat cele ale intens mediatizatei arhive SIPA. Si care poate rivaliza poate doar cu cea a generalului opris de la STS.

Asa ca miza este cine va pune mana atat pe arhiva lui Pahontu, dar si pe structura de informatii a serviciului, care este una uriasa. Si daca Iohannis nu a mai miscat pe acest front, dupa ce a ezitat sa-l numeasca pe sibianul Robert Stanciulescu la conducerea SPP, ramane de vazut cine se va baga „la bataie”. Tinand cont si de faptul ca, totusi, Pahontu isi joaca inca ultima carte, colectia sa de stick-uri mai putand face niscai minuni

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.