Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cutremură scena politică: secretele demnitarilor sunt în pericol. Scandal cu sex și amante

hacker

Secretele politicienilor sunt în pericol. O nouă grupare de hackeri vrea să afle date personale despre demnitarii care ocupă cele mai înalte funcții în stat.

Citește și: SURPRIZĂ în PSD: Un deputat anunţă că va candida la prezidenţialele din 2019

Citește și: CUTREMUR în Biserica Ortodoxă: Managerul Episcopiei Tomisului și o CĂLUGĂRIȚĂ au fost REȚINUȚI

Gruparea DarkHotel vânează conturile de email ale politicienilor de vârf din România, începând cu președintele Klaus Iohannis și șefii celor două Camere ale Parlamentului și până la politicieni din eșalonul doi, a anunțat urnizorul de soluții de securitate Bitdefender, informează Antena 3.

Hackerii din gruparea DarkHotel, specializați până acum în furturi de la oamenii de afaceri cazați în hoteluri, prin intermediul rețelelor Wi-Fi, țintesc acum și politicieni.

Potrivit experților Bitdefender, hackerii DarkHotel ajung acum la victimă printr-o schemă de atac extrem de complexă: un e-mail conceput special pentru țintă, un program care se descarcă automat și un sistem avansat de sustragere de date, pe care persoana afectată nici nu-l vede.

„Noua abordare le permite infractorilor să își mențină amenințarea informatică mai competitivă și flexibilă, inclusiv să o actualizeze, în condițiile în care sistemele de apărare oferite de soluțiile de securitate au evoluat constant în ultimii ani”, potrivit unui comunicat al companiei.

Operațiunea DarkHotel, derulată de aproximativ zece ani la nivel global, a funcționat în principal prin compromiterea hotspot-urilor de internet wireless în hoteluri, recunoscute pentru securitatea precară și parolele slabe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.