Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se dă startul înscrierilor la clasa pregătitoare

elevi

Luni este o zi importantă pentru părinţii copiilor care urmează să meargă la toamnă la clasa pregătitoare. Înscrierile încep în toate unităţile de învăţământ unde funcţionează clasa zero. Ultima zi de depunere a cererilor într-o primă etapă este 18 martie.

Există două etape de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare, potrivit rfi.ro. Părinţii trebuie să ştie că le trebuie o doză importantă de răbdare şi mult timp liber la dispoziţie, pentru a putea face faţă întregului proces.

Cererile de înscriere pot fi completate online sau la unitatea de învăţământ, iar validarea lor se va face la şcoala respectivă zilnic, între orele opt şi 20, de luni până vineri şi sâmbăta de la nouă la 13.

Important de reţinut e că până pe trei martie, fiecare şcoală va organiza o "Zi a porţilor deschise", în care părinţii şi copiii pot vizita clasele şi pot discuta cu învăţătorii şi profesorii despre clasa pregătitoare.

Un alt aspect demn de reţinut este că un copil care nu va împlini vârsta de şase ani până la 31 august va trebui să fie supus unei evaluări a dezvoltării psihosomatice. Mai exact, un specialist îi va pune copilului câteva întrebări, în prezenţa părinţilor. Viitorul elev va fi testat de exemplu dacă ştie anotimpurile, dacă poate face legătura între un desen şi o activitate anume sau dacă ştie formele geometrice de bază.

Pe 25 şi 26 martie, va fi afişată în şcoli, pe site-urile unităţilor de învăţământ şi pe cel al inspectoratului şcolar lista candidaţilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

În a doua etapă, depunerea cererii de înscriere începe în data de 30 martie şi ţine până pe opt aprilie, urmând ca pe 15 aprilie să se afişeze la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.