Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se deghiza în preot și înșela lumea: Prejudiciu de 16.000 de lei înainte de a fi arestat

www.radiocluj.ro
bani catuse

Poliţiştii au reţinut joi un bărbat de 57 de ani, care, sub pretextul că este preot, a comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, cu un prejudiciu estimat la 16.000 de lei.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, la domiciliul lui au fost găsite mai multe obiecte bisericeşti, printre care şi două icoane de patrimoniu sustrase în urmă cu circa trei ani de la o mănăstire din Sinaia.

"Din datele şi probele administrate în cauză, în perioada octombrie 2016 - martie 2017, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, asumându-şi în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericeşti, în scopul 'însănătoşirii enoriaşilor', a 'îmbogăţirii' acestora, precum şi pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani în schimbul serviciilor oferite", informează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Bărbatul a fost depistat şi condus la sediul Secţiei 11 Poliţie, pentru audieri.

Din investigaţiile desfăşurate a rezultat faptul că cel în cauză acţiona atât pe raza municipiului Bucureşti cât şi în alte judeţe şi inducea în eroare persoanele vătămate, susţinând totodată că are o chilie pe muntele Athos, iar banii îi sunt necesari pentru construcţia unui schit pe munte.

În urma verificărilor efectuate a fost reţinută în sarcina bărbatului comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, reuşind să inducă în eroare nouă părţi vătămate, pe care le-a determinat să îi remită diferite sume de bani.

"În perioada 4 septembrie 2016 - 10 februarie 2017, bănuitul, sub pretextul că este preot, a fost găzduit de o femeie în locuinţa sa, unde a oficiat slujbe religioase, pentru ca aceasta să poată face copii, motiv pentru care a pretins şi primit diverse recompense financiare, iar în cursul lunii ianuarie i-au fost remise, în scopul sfinţirii, mai multe bijuterii, pe care bărbatul nu le-a mai restituit", se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de înşelăciune, cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.