Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se deschide frontul de vest: Victor Ponta lansează cel mai dur atac la adresa Ungariei

ponta

Premierul Victor Ponta a lansat cel mai dur atac la adresa Ungariei după ce ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, a fost la MAE ungar. Ponta îi atacă și pe liberali pentru că aceștia nu și-au exprimat punctul de vedere după atacul ambasadorului Ungariei la București. Premierul spune că ei tac din cauza ordinelor primite de la PPE.

Citește și: Omar Hayssam CUTREMURĂ scena politică: DEZVĂLUIRI incredibile făcute despre personaje cheie

”Nu doresc sa cad in capcana provocarilor de la Budapesta , dar Guvernul Romaniei nu poate tolera la nesfarsit derapajele inacceptabile ale Ambasadorului Ungariei la Bucuresti sau ale altor oficiali maghiari care ne viziteaza tara! Pozitia MAE din Romania a fost extrem de echilibrata si in acord cu normele si standardele europene!

Vezi și:Reacția fostului principe Nicolae după retragerea titlurilor regale

Si o precizare necesara - respect Ungaria si poporul maghiar dar nu trebuie sa primesc aprobare de la Budapesta ca sa-mi expun opiniile legitime privind tara mea / nu sunt constrans de liderii PPE ( asa cum din pacate sunt alti colegi din politica romaneasca ) sa inchid ochii si sa inghit cu umilinta asemenea derapaje de la normele diplomatice si de respect intre doua tari!”, e mesajul lui Victor Ponta.

Citește și: Acuzații dure din interior la adresa Casei Regale: Ce s-a întâmplat cu principele Nicolae

Ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, nu a fost convocat de către MAE ungar, iar audienţa pe care diplomatul român a avut-o la secretarul de stat ungar Levente Magyar a avut loc la solicitarea sa, a precizat marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Citește și: Acestea sunt motivele pentru care fostul principe Nicolae a fost decăzut din drepturi / SURSE

"Precizăm că audienţa desfăşurată astăzi, 11 august, la sediul Ministerului Afacerilor Externe ungar, unde dl. Ambasador Victor Micula a fost primit de secretarul de stat Levente Magyar, a avut loc la solicitarea părţii române, transmisă MAE ungar în cursul zilei de ieri, 10 august, şi nu ca urmare a unei convocări din partea MAE ungar. La solicitarea Ambasadei României, MAE ungar a răspuns în cursul dimineţii de astăzi, 11 august, stabilind audienţa pentru aceeaşi zi".

Citește și: Decizie luată de Klaus Iohannis în privința soțului judecătoarei Iulia Motoc

Sursa citată precizează că audienţa a fost cerută ca urmare a instrucţiunilor MAE român pentru a transmite direct oficialilor ungari poziţia părţii române privind interviul acordat de ambasadorul ungar la Bucureşti cotidianului România Liberă.

"Ambasadorul român la Budapesta a transmis aceleaşi mesaje pe care reprezentatul MAE român le-a comunicat însărcinatului cu afaceri a.i. al Ambasadei Ungariei la Bucureşti în cursul zilei de ieri, 10 august", adaugă aceeaşi sursă.

Agenţia ungară oficială de presă MTI a anunţat marţi că ministerul ungar de Externe l-ar fi convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmaţiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă "să provoace" România.

Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmaţiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă 'să provoace' România, transmite marţi agenţia ungară oficială de presă MTI.

Într-un interviu acordat luni unui post de televiziune, premierul Ponta a făcut referire la declaraţii anterioare ale ambasadorului ungar la Bucureşti, Botond Zakonyi, cu privire la relaţiile bilaterale. Potrivit MTI, Zakonyi a declarat că aceste relaţii depind şi de cooperarea în proiecte de infrastructură, însă partea română 'nu reuşeşte să demonstreze suficientă bunăvoinţă' în acest domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.