Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se face COMISIA: Anunțul oficial al lui Călin Popescu Tăriceanu

dragnea tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că informaţiile din spaţiul public legate de alegerile prezidenţiale din 2009 merită să fie investigate de o comisie parlamentară.

"Mie mi se pare situaţia foarte gravă. De ce? Pentru că ceea ce apare în spaţiul public acum nu este decât o confirmare a percepţiei pe care şi eu am avut-o şi despre care am vorbit în legătură cu funcţionarea defectuoasă a unor instituţii ale statului. Aici ne punem cu toţii întrebarea care este justificarea acestor întâlniri între instituţii care nu aveau nicio responsabilitate în desfăşurarea procesului electoral (...). Ni se confirmă de fapt existenţa unui sistem paralel de putere în România, un sistem de putere exercitat de instituţii care nu au legitimitate în acest sens şi cred că acest lucru merită să fie investigat de o comisie parlamentară de anchetă pentru a face lumină în această chestiune şi pentru ca pe viitor să repunem lucrurile în făgaşul normal", a afirmat Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

Întrebat cine va fi chemat la audieri de această comisie, dacă ea se va constitui, Tăriceanu a explicat că vor fi chemate "în primul rând (...) persoanele care sunt deja de notorietate că au participat la aceste întâlniri".

"Cum se poate justifica prezenţa procurorului general al României în compania unor oameni politici şi a altor conducători de instituţii în noaptea alegerilor, care urmăreau ce? Trebuie să lămurim aceste chestiuni şi în afară de aceste persoane comisia poate să decidă şi cred că va fi oportun să lărgească investigaţia asupra persoanelor care au avut un rol sau despre care se vor obţine informaţii că au avut un rol în această operaţiune", a spus preşedintele Senatului.

Citește și: Fata de 9 ani care și-a schimbat sexul în 2012, pe coperta „National Geographic” / FOTO

El a susţinut totodată că există posibilitatea ca raportul final al comisiei să conţină şi alte concluzii şi să nu aibă doar un rol de informare.

"Probabil că există posibilitatea unor concluzii în afară de o informare. (...) Aceste concluzii vor putea viza anumite măsuri de legiferare suplimentare. Dar trebuie să aşteptăm raportul comisiei. Mi-aş dori foarte mult ca această comisie parlamentară să nu fie formală, ci să încerce să facă într-adevăr lumină, pentru că avem foarte multe informaţii (...) legate de influenţa anumitor instituţii în derularea procesului electoral. Eu cred că prima trăsătură a unei societăţi democratice este aceea de avea capacitatea organizării unor alegeri libere şi corecte (...) fără alte influenţe decât votul cetăţenilor. Dacă alegerile sunt distorsionate de acţiunea unor instituţii, atunci sigur că lucrurile sunt extrem de grave", a conchis Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.