Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încing spiritele între Grecia și FMI: 'Nu vă jucați cu focul'

alexis tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a cerut sâmbătă Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ministrului de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schauble, "să nu se mai joace cu focul", imputându-le abordările asupra blocajului actual în negocierile dintre Grecia şi creditorii săi, informează AFP, conform agerpres.ro

Deschizând o reuniune a partidului său de stânga Syriza, la o zi după o reuniune la Bruxelles fără progrese, premierul Tsipras şi-a exprimat cu toate acestea încrederea că se va ajunge la un moment dat la un acord între Grecia şi creditorii săi.

Testamentul 'SECRET' al lui Dan Condrea. Cum şi-a împărţit averea patronul HexiPharma


El a condiţionat revenirea creditorilor FMI la Atena printr-o schimbare radicală a atitudinii FMI. "Aşteptăm ca FMI să-şi revizuiască pe cât de repede posibil previziunile sale (...) pentru ca discuţiile să poată continua la nivel tehnic", a declarat premierul Greciei. 

Tsipras a îndemnat-o nominal pe Angela Merkel, cancelarul federal al Germaniei, "să-şi încurajeze ministrul de finanţe să înceteze cu agresivitatea lui permanentă" faţă de Grecia. 

Premierul grec a făcut aceste declaraţii la o zi după o reuniune la Bruxelles menită să relanseze negocierile pentru menţinerea Greciei supra-îndatorate pe perfuzie financiară, în condiţiile în care temerile privind o nouă criză a datoriei greceşti sunt alimentate de lunile de dezacorduri între zona euro şi FMI. Această reuniune nu s-a soldat cu progrese, FMI insistând asupra unor estimări pesimiste cu privire la economia greacă. 

FMI cere o scădere substanţială a datoriei greceşti, exclusă de Berlin, şi măsuri suplimentare de austeritate, respinse de Atena, pentru a respecta ambiţioasele obiective de excedent bugetar trasate Greciei de către creditorii săi europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.