Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încing spiritele! Turcia avertizează Rusia: Răbdarea noastră are limite

razboi

Turcia a făcut apel vineri la Rusia să dea dovadă de 'calm', în plină perioadă de tensiune între cele două ţări după distrugerea unui bombardier rus de către aviaţia turcă în apropierea frontierei siriene, şi a avertizat că răbdarea sa are 'limite', relatează AFP şi Reuters.

Citește și: Putin cere armatei să acționeze extrem de dur dacă mai sunt atacați în Siria, cu trimitere la Turcia

'Facem apel la Rusia, care este unul dintre partenerii noştri comerciali majori, să dea dovadă de calm, dar spunem şi că răbdarea noastră are limite', a declarat ministrul de externe Mevlüt Cavusoglu pe postul de ştiri turc NTV.

'Dacă nu am trecut la represalii după ce voi aţi făcut-o nu este pentru că ne e teamă sau pentru că avem cel mai mic sentiment de culpabilitate', a adăugat el.

Turcia şi Rusia traversează cea mai gravă criză diplomatică de la sfârşitul Războiului Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât la 24 noiembrie de armata turcă.

Citeşte şi: Veste PROASTĂ înainte de sărbători: Leul e în cădere liberă

Moscova a anunţat deja măsuri de represalii împotriva Ankarei. Războiul declaraţiilor între cele două capitale a crescut permanent în intensitate după acest incident grav, ruşii mergând până la a-l acuza pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi anturajul său că au cumpărat petrol de la gruparea Statul Islamic, iar acesta a replicat că este vorba de 'calomnii'.

Turcia nu a luat până acum măsuri împotriva Rusiei după sancţiunile anunţate de Moscova. Navele militare ruse continuă să traverseze strâmtorile Dardanele şi Bosfor şi cetăţenii ruşi pot încă să intre în Turcia fără vize, chiar dacă Moscova le-a reintrodus pentru turci începând de la 1 ianuarie.

'Acţionăm cu răbdare pentru a reveni la bunele noastre relaţii de dinainte', a dat asigurări şeful diplomaţiei turce, scrie agerpres.ro

Citeşte şi: Lovitură dură pentru Mircea Băsescu: DNA cere pedeapsa maximă / UPDATE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.