Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încinge lupta în PNL pentru scaunul lui Oprescu

pnl

PNL are încă mari probleme în ce priveşte omogenizarea între vechii şi noii liberali şi nu în puţine locuri vechiul PNL şi vechiul PDL nu se înţeleg deloc şi se războiesc fără milă.

Asta nu îi impiedică pe unii să se gândească serios la şansele pe care le au în alegerile locale care au intrat în linie dreaptă.

E 100% sigur că Sorin Oprescu, actualul primar general al Capitalei va candida penttru un al III-lea mandat.

De partea PNL doar vechii liberali par a avea candidaţi care să vrea şi care să emită pretenţii, în timp ce vechii pdl-işti preferă ca  deocamdată să îşi rezolve problemele pe are le au în diversele dosare deschise pe numele lor.

Cu şanse mari se bat în acest moment doi oameni: actualul viceprimar general al Capitalei, Cornel Pieptea şi senatorul Teodor Atanasiu, coordonatorul PNL vechi pe Bucureşti. Un al III-lea candidat care şi-a exprimat dorinţa neoficial este şeful intermar al PNL vechi Sector 1, europarlamentarul Cristian Buşoi.

Cum PSD va merge clar pe sprijinul lui Sorin Oprescu, iar Cristian Popescu Piedone va candida pentru un nou mandat la Sectorul 4, PNL-ul are şanse mici să îşi impună omul... oricare ar fi el. Singura şansă va fi doar votul politic.

Cornel Pieptea este considerat omul lui Rareş Mănescu, preşedintele PNL vechi Sector 6 şi primar al acestui sector cu o imagine dezastruoasă. Diversele maşinaţiuni pe care actualul viceprimar le-a încercat în timp au lăsat multora impresia că maximul a fost atins în cazul său.

Teodor Atanasiu e considerat în PNL ca omul lui Iohannis. El este cel care l-ar fi convins pe actualul locatar de la Cotroceni să preia PNL-ul după dispariția lui Crin Antonescu. De partea sa ar fi şi co-preşedintele PNL Alina Gorghiu care i-ar fi datoare pentru cedarea locului de candidat atunci când Ludovic Orban a fost la un pas de a prelua vechiul PNL. Cu toate că în partid se bucură de o oarecare notorietate, în exterior este încă un relativ necunoscut, în principal cunoscându-se despre persoana sa doar faptul că împreună cu Marian Vanghelie au făcut nişte aranjamente care au dus la schimbarea majorităţii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Cât despre Cristian Buşoi... şi el este un ilustru necunoscut. A prins un loc de europarlamentar la limită, iar activitatea lui din PE este atât de ştearsă încât şi jurnaliştii au dificultăţi în a-l identifica. Nu l-a ajutat nici măcar faptul că o bună perioadă a fost şeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

În aceste context este posibil ca la nivelul noului PNL să se ia o decizie radicală şi să se vină cu un alt candidat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.