Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se îngroaşă 'gluma' în SUA: Sondaj Reuters pentru lupta Trump vs. Clinton

cnbc.com
hillary trump

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, o devansează pe adversara sa democrată, Hillary Clinton, cu două puncte într-un sondaj Reuters/Ipsos dat publicităţii marţi. Este pentru prima dată de la începutul lunii mai când omul de afaceri american se află în frunte în această anchetă, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Vezi și: Diaspora NU (prea) votează la parlamentare. ADEVĂRUL despre cum se votează în afara țării

Potrivit sondajului realizat între 22 şi 26 iulie, Donald Trump este creditat cu 39% din intenţiile de vot faţă de 37% pentru fosta Primă Doamnă. Restul de 24% au spus că nu sprijină vreunul dintre candidaţi. Marja de eroare a sondajului este de patru puncte. 

Vineri, Hillary Clinton mai avea un avans de trei puncte asupra adversarului său.

Vezi şi: OFICIAL Hillary Clinton, desemnată candidat al Partidului democrat la Casa Albă

În această serie de sondaje Reuters/Ipsos, ea şi-a păstrat un serios avans asupra lui Donald Trump în cea mai mare parte a cursei pentru prezidenţialele din 2016. La începutul lunii mai, omul de afaceri s-a ridicat pentru scurt timp la acelaşi nivel cu ea în momentul în care adversarii lui la primarele republicane se retrăgeau unul după altul. 

De această dată, ancheta a fost efectuată în timp ce Donald Trump a fost desemnat oficial candidat de către Convenţia republicană reunită la Cleveland, iar deschiderea Convenţiei naţionale democrate, la Philadelphia, avea loc într-o atmosferă tensionată, cu demisia preşedintei partidului. 

În cursul ultimei campanii prezidenţiale din 2012, candidatul republican Mitt Romney a progresat cu cinci puncte după Convenţia republicană, până a făcut scor egal în sondaje cu preşedintele Barack Obama. După Convenţia democrată, Barack Obama a avansat cu câteva procente şi a condus cursa până la final.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.