Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se-ncinge scandalul între Tudor Chirilă şi vedetele Antenei: Răspuns dur pentru cântăreţ

chirila

Scandal fără menajamente între Tudor Chirilă şi vedetele Antenei. După ce cântăreţul a scris un text extrem de dur pe facebook în legătură cu Catedrala Mântuirii Neamului, Mihai Morar i-a răspuns. Tot scandalul a început de la piesa celor de la Taxi.

Detalii aici: SCANDAL cu Tudor Chirilă: S-a certat cu doi prezentatori de la Antene / VIDEO

Realizatorul TV i-a adresat artistului o scrisoare deschisă în care-i semnalează faptul că nu este informat întru totul cu subiectul dezbătut. Mihai Morar a postat pe o reţea de socializare o scrisoare deschisă adresată lui Tudor Chirilă în legătură cu mesajul acestuia despre construirea Catedralei Neamului.

"Nu îmi doresc să intru în polemică. Dar mi-ar părea rău ca Tudor Chirilă să trăiască în continuare sub impulsul pe care ți-l dă o masă populară, dar în totală necunoștiință a unor date esențiale:

1. Încep cu puțină Geografie. Baia Mare este reședința județului Maramureș, dar nu este ținutul în care, "Slavă Domnului, sunt destule biserici de lemn". Confuzia între Baia Mare și Maramureșul istoric mi se pare gravă. Cu alte cuvinte, de ce ar mai avea nevoie băimărenii de o catedrală, când se pot deplasa câțiva zeci de kilometri pentru a se ruga într-o bisericuță din lemn?!

Citeşte şi: Dramă în televiziune: Un prezentator a încetat din viață / FOTO

2. Această catedrală "grotescă", după cum i-ai spus ,Tudor, este neterminată, chiar dacă ridicarea ei a început în 1990. Nu înțeleg cum cineva, care nu e nici măcare arhitect, își poate da cu părerea despre un edificiu nefinalizat. Sunt convins, exagerând proporțiile, că și Domul din Milano și Westminster Abbey arătau la fel de "grotesc" în stadiul în care este acum "Sfânta Treime" din Baia Mare. Pentru conformitate, am atașat acestei postări o imagine cu acest lăcaș grotesc , așa cum va arăta la finalizarea lucrărilor, Dumnezeu știe când..."

3. Dragă Tudor, aș vrea să îți spun, pe scurt, de ce se construiește această catedrală. În 1990, în orașul Baia Mare, care număra peste 100.000 de credincioși ortodocși, existau, conform datelor Episcopiei, doar 3 biserici ortodoxe în tot orașul. Sunt 26 de ani de când a început construcția acestui lăcaș, timp în care mii de băimăreni au venit la fiecare slujbă ținută în subsol, chiar neîncălzit în iernile cele mai grele. Ani de zile lucrările au fost oprite din cauza lipsei de fonduri.

Citește și: El e VINOVATUL pentru arestarea lui Arsenie Boca / VIDEO

4. Ai scris că eu și Buzdu am primit comandă de la "organizare" ca să te apostrofăm după concertul tău. Așa e. Ai dreptate. O să îți explic imediat de unde a venit comanda.

5. Ai scris că ai încercat să mă suni după acest episod si sa rezolvam problema barbateste, dar nu ți-am răspuns la telefon. Mi-ai trimis un sms, dar nici la el nu ți-am răspuns. Nu am niciun apel pierdut și nici vreun mesaj de la "Chirila Tudor" primit in ultimii 2 ani. Tudor, sa știi ca am același număr de telefon ca acum mulți ani când mă sunai și imi spuneai că nu mai vrei să compui cântece doar pentru publicul Vama, că iti dorești sa ai un cântec care sa fie difuzat la Radio ZU, un cântec pe care sa-l fredoneze masele. Și a venit "Perfect fără tine". Am același număr de telefon pe care m-ai sunat în dimineata lansării cantecului si imi mulțumeai din toată inima, spunându-mi ca suntem o forță și ca nu ti-ai imaginat vreodată că un matinal de radio poate difuza un cântec nou de 4 ori intr-o singura emisiune.

Citește și: Bătaie ca-n filme într-un liceu din Gorj / VIDEO ȘOCANT

6. "Publicul din Baia Mare m-a aplaudat", spuneai. Spre deosebire de alți artiști din seara respectiva, la concertul tău, am stat in "buza" scenei, la cererea adolescentului din mine, care a crescut cu muzica ta, exact in orașul in care cântai in acel moment. Pentru ca eram in public imi permit sa iti spun ca, așa cum o parte a publicului te-a aplaudat, o parte a publicului a rămas mut. Nu, nu te-a huiduit. Aplauzele se aud, muțenia trebuia sa o simți. Aceia erau oamenii care nu înțelegeau ce are artistul pentru care veniseră in seara respectiva la concert cu biserica in construcție aflata in dreapta scenei.

7. Ai fost nedrept, Tudor. Nedrept si plin de prejudecata. Așa cum spui ca ai încercat sa rezolvi după eveniment problema bărbătește, așa puteai sa ma rogi inainte de concert, știind ca sunt băimărean, sa iti povestesc despre "construcția grotescă". Si ti-as fi spus de câte ori mi s-a facut pielea de găina la slujbele ținute in subsol, in timp ce cânta corul Doxologia al Catedralei. Te-a fi plimbat la pas prin biserica neterminata, ti-as fi facut cunostinta cu seminariștii baimareni, ti-as fi arătat cum va arăta catedrala la finalul lucrărilor, ti-as fi spus despre anii de chin ai preoților si ai enoriașilor de a mai pune o cărămida la construcție. Ti-as fi explicat ca smerenia nu sta in cărămizi si bolte, in lemn sau spații mici, ci in oameni. Si apoi ai fi putut vorbi orice pe scena.

Citește și: Povești după moarte: Interlopul Fane Spoitoru i-a luat, unui celebru milionar, o avere la table

8. Vrei sa știi la comanda cui noi, Buzdu si Morar, am spus ca prin judecata ta pripita ai jignit un oraș? Imediat după ce ai numit catedrala o "construcție grotescă" ( nici acum nu imi dau seama cum poti spune asta despre ceva aflat in plin proces de construcție), a venit lângă mine o gasca de băieți. Plângeau. "Domnule Morar, facem parte din cor. Suntem elevi. Am venit la concert pentru ca iubim muzica lui Tudor Chirila. Dar ne-am simțit jigniți. Nu a intrat niciodată in catedrala, nu ne-a auzit niciodată cântând. Nu e drept sa ne facă asta. Noi venim la cor fără niciun interes, doar pentru ca asta ne place sa facem. Nu exista bucurie mai mare decât sa vezi mii credincioși duminica in biserica, iar cântările noastre sa ii emoționeze. Cu ce i-am greșit, domnule Morar?! Cu ce l-am deranjat?!"

Citește și: Noul material care transformă în praf un glonț / VIDEO

Am rămasă fără replica. Pentru ei am urcat pe scena, Tudor, după concertul tău si am vorbit despre Catedrala. La comanda lor si la comanda parinților mei din Baia Mare care, in ultimii 25 de ani, s-au rugat prin subsoluri, prin biserici din cofraje pentru beton, prin altare amenajate in containere de șantier. Ei sunt Biserica, Tudor. Oamenii. Doar ca tu nu ai privit oamenii, ci zidurile.

9. Felicitări pentru poziția ta in privința clipului "Despre smerenie". Apreciez bunul tău simt.

Citește și: Guvernul renunță la Ordonanța pentru legea salarizării bugetarilor: Lefurile nu mai cresc

10. M-ai numit in câteva rânduri "păpușel". Nu acum, știi tu când.... Nu ti-am răspuns atunci. Pentru ca tu știi foarte bine ca nu e așa. La punctul 5 al acestei scrisori am povestit pe scurt un episod al relației noastre. Si macar atunci ai avut ocazia sa ma cunosti. Iar caracterizarea ta am luat-o drept un gest copilăresc din partea ta. Tu esti copilul care aleargă către mare. Si eu, in sinea mea, ramân tot un copil. Copilul care a crescut cu Vama Veche.

Cu drag si fără patimă,

Mihai Morar", a scris Morar pe facebook.

Citește și: Marian Munteanu: Am plâns în închisoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.