Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se poate și mai rău: Premierul Moldovei nu are BAC-ul

Chiril Gaburici, noul premier al Republicii Moldova, a recunoscut că nu are nici astăzi diplomă de Bacalaureat, după ce a picat examenul în 1995. Mai mult, înainte de a da examenul, el a fost exmatriculat din liceu. Gaburici a dost învestit de Parlamentul de la Chişinău, după ce coaliţia pro-europeană a făcut o înţelegere cu comuniştii - cei care l-au propus pe Gaburici.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a confirmat informaţiile dezvăluite într-o anchetă realizată de „Ziarul de Gardă”.

Prim-ministrul recunoaşte că nu are diploma de BAC, după ce a fost exmatriculat din liceu înainte de a susţine examenul, în 1995.

Gaburici a fost promovat de politicienii pro-europeni şi comunişti din Republica Moldova drept un tehnocrat, cu experienţă în management şi economie. De fapt, Gaburici a avut nevoie de nouă ani pentru a-şi obţine licenţa de facultate, urmând cursurile în regim de fără frecvenţă.

Chiril Gaburici a urmat cursurile Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul (CRMTC), de unde a fost exmatriculat înainte de a susţine examenul de Bacalaureat.

Fără diplomă de BAC, Gaburici s-a înscris la o Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM). După trei ani, s-a mutat la o instituţie de învăţământ superior neacreditată de Ministerul Educaţiei de la Chişinău, de la care şi-a obţinut până la urmă licenţa la vârsta de 28 de ani. Pe atunci, el deţinea deja o funcţie de conducere în cadrul companiei telecom Moldcell.

Gaburici a transmis cotidianului „Ziarul de Gardă” o reacţie la dezvăluiri, precizând că „în perioada în care am fost înscris la facultate, examenele de bacalaureat nu erau obligatorii pentru a fi admis în instituţiile de învăţământ superior. Mai mult ca atât, cea mai mare parte a candidaţilor era admisă la studii în baza atestatului şi a examenelor de admitere.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.