Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește 'ELIMINAREA' lui Florian Coldea: Anunțul făcut în PARLAMENT / VIDEO

Coldea

Noua Comisie parlamentară de control a SRI îşi intră în rol. Şeful acesteia, Adrian Ţuţuianu, spune că Florian Coldea şi Eduard Hellvig vor fi chemaţi la raport, în Parlament, în zilele următoare. Mai mult, Ţuţuianu spune că noua comisie chiar va controla Serviciul.

"Fără relaţie de subordonare cu cei de la SRI. Mâine vom transmite o scrisoare către directorul SRI. Nu m-am întâlnit niciodată cu domnul Coldea.", a spus Ţuţuianu.

Citeşte şi: DOCUMENTE ȘOCANTE publicate de judecători: Cum s-ar fi implicat SRI în justiţie cu ajutorul CSAT

Şi asta nu e tot. Ţuţuianu a făcut noi anunţuri. "Nu pot da azi un răspuns. Dau răspuns când am o decizie. SRI îşi face propria anchetă internă şi atribuţia noastră de control care se desfăşoară după procedurile noastre parlamentare. Există şi un regulament propiu. Îl vom studia mâine. Pornind de la procedura legală, vedem pe cine chemăm. Totul printr-o procedură instituţională.

Vă asigur că voi face tot ce trebuie făcut ca acest control să fie real. Avem trei reglementări de bază. Cele trei acte normative reglementează atribuţiile SRI, dar şi cele ale comisiei. Am o experienţă juridică importantă. Am ocupat funcţii importante. Am condus Consiliul Judeţean Dâmboviţa. pregătirea mea juridică şi experienţa sunt cele care i-au făcut pe colegii mei să mă instaleze în această funcţie. Am vorbit cu domnul preşedinte despre ceea ce trebuie să fac. Am stabilit precis două lucruri. Trebuie create condiţiile pentru ca SRI să funcţioneze legal.

Citește și: SCENE HALUCINANTE Un nou SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară MĂRITATĂ a fost PRINSĂ ÎN PAT cu eleva sa de către tatăl fetei / FOTO

Nouă membri dintre care un vice şi un secretar. Ca să măreşti numărul membrilor comisiei pentru a fi membri din toate partidele ne trebuia o hotărâre. Solicitarea dânşilor nu are temei. Dacă se va modifica hotărârea, vedem. Acum nu e nici un temei pentru solicitarea PMP. Am făcut un curs la Colegiul Naţional de Apărare nu la cel de Informaţii. Cred că am fost ascultat. Dacă ne raportăm la ce a scris presa, cu siguranţă, da. În 2012 a fost un dosar disjuns în care am fost şi eu, dar a fost soluţionat.", a mai spus noul şef al comisiei parlamentare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.