Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește MAREA ELIBERARE, dar cu portițe pentru DNA și nu numai

www.illustrationsource.com
special report

Tot mai des este auzit rostindu-se în spațiul public cuvântul AMNISTIE. Este vorba de amnistie fiscală și de amnistie fiscală. Discuții au mai fost, dar ele par că au reapărut puternic în preajma campaniei electorale. Numai că acum nu pare să mai fie vorba doar despre discuții teoretice ci de un adevărat plan. Un plan negociat... și nu o mișcarea haiducească asemănătoare cu cea din 10 decembrie 2013 cunoscută în istoria recentă ca și ”Marțea Neagră”.

Vezi și: Liviu Dragnea e de NEOPRIT: DEZVĂLUIRI și ATACURI TOTALE la Antena 3

”Dar care nu va fi, nici pe departe, una generala, ci una „chirurgicala“, gandita in cele mai mici amanunte. In schimb, vor fi cu adevarat mari schimbari in ceea ce priveste strategia institutiilor statului, principiul celeritatii anchetarii dosarelor adoptat pana acum de catre procurori, in special de cei anticoruptie urmand a fi schimbat din temelii. Asa ca prioritate vor avea anchetele in urma carora exista sanse sa se recupereze cat mai rapid prejudicii cat mai mari si asupra infractiunilor in curs de desfasurare sau savarsite recent, care ar putea fi astfel probate mult mai bine, ceea ce ar spori cresterea increderii opiniei publice in institutiile de forta.”, relatează jurnalistul Cătălin Tache în national.

Potrivit informațiilor sale pretextul care va fi folosit e acela al aglomerației penitenciarelor. Numai că nu va fi o AMNISTIE în sensul clar al cuvântului, ci una mai degrabă nuanțată de o serie de condiții pe care ar trebui să le îndeplinească eventualul beneficiar, condiții care vor fi trebui confirmate de un judecător:

Vezi și: Soția lui Sebastian Ghiță RUPE TĂCEREA: Ce a declarat

”Desigur, doar naivii se pot gandi ca se vor deschide larg usile ferecate ale penitenciarelor pentru a da buluc afara hoarde de infractori si recidivisti. Insa, cu toate ca proiectul legislativ va fi unul foarte minutios, vor fi destui cei care vor scapa de problemele cu legea. Mai ales ca, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, va fi vorba si de o amnistie fiscala. De asemenea, pedepsele mici, de pana la trei ani, si care se pot incadra la pronuntarea lor cu suspendare, nu vor mai fi date cu executare. Mai mult chiar, se spune ca si cei care, desi au o condamnare mai mare, dar au executat suficient din ea incat sa mai ramana doar cu un rest de cel mult trei ani vor putea beneficia de acest regim privilegiat. Însa, pentru acestia, deja aflati in penitenciare, nu va fi vorba de o amnistie generala, ci fiecare va compare in fata unui judecator care va analiza dosarele personale cu celeritate, pentru a se putea ajunge astfel la eliberari conditionate cat mai rapide, pentru dezaglomerarea penitenciarelor si evitarea sanctiunilor deja impuse in ritm alert de catre CEDO.”, mai susține jurnalistul.

O prevedere specială va fi pentru cei care vor plăti imediat și integral prejudiciile constate de procurori și instanțe + eventuale penalizări de la caz la caz, contra unor pedepse mai blânde.

Totul se consideră a fi un adevărat T ZERO pentru că vor exista mențiuni explicite pentru cei care de la acel moment vor reveni la vechile practici - în aceste cazuri vor primi pedepse mărite pentru noile infracțiuni + resturile de pedeapsă din trecut plus sporuri uriașe.

Jurnalistul mai susține că potrivit informațiilor sale se anunță vremuri grele pentru așa-numitele SIFOANE - turnătoriile nu vor mai fi apreciate ca și până acum pentru că de  multe ori ele erau făcute (chiar și în fals) exclusiv pentru pedepse mai bânde fără să aducă avantaje evidente organelor judiciare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.