Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește o fraudă electorală în Diaspora? Ce urmăresc modificările MAE

stampila vot

În aceste zile se pregătesc modificări importante la Legea electorală pentru alegerea reprezentanților în Camera Deputaților și în Senatul României. Inițiatorul este Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și proiectul de OUG este deja în dezbatere publică (postată pe șest fără nici o dezbatere reală), dar care dacă vor deveni realitate ar schimba total datele problemei.

Vezi și: Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

Proiectul e semnat de ministrul Lazăr Comănescu și ministrul Maria Ligor (ministrul pentru românii de pretutindeni) și dacă ar deveni realitate ar fi un bun motiv ca procurorii DNA să îi cheme pentru niște explicații deoarece se implică direct în ceva ce le excede în mod clar atribuțiile.

Legislația actuală prevede expres că legislația electorală nu se modifică DELOC cu un an înainte de data alegerilor.

Ce spune legea acum? Secții de votare se pot amenaja pentru alegerile parlamentare doar în ambasade, consulate și institute culturale, dar si în alte locații cu acordul statelor gazdă dar doar acolo unde în prealabil au existat cel puțin 100 de alegători care și-au exprimat dorința de a vota și s-au înscrie în Registrul electoral.

Ce vrea să modifice MAE: Să se poată organiza secții de votare oriunde și în orice număr se consideră necesar fără să se țină cont dacă acolo sunt sau nu dornici oamenii să voteze. Singurul criteriu este cel ochiometric și ține de aglomerațiile de români.

Citește și: Denunțuri EXPLOZIVE la DNA, care îl înfundă pe Tăriceanu

Se prezumă de fapt că toți românii aflați acum dintr-un motiv sau altul în afara teritoriului național al fi prezenți la vot la alegerile parlamentare sau cel puțin acel același număr ca la ultimele alegerile prezidențiale. Se instituie și o inegalitate între românii din țară și românii din fara țării în ceea ce privește înscrierea la vot și NU există nici un criteriu după care o secție va fi înființată.

Până acum s-au înscris în Registrul Electoral, în ciuda tuturor apelurilor, aproximaiv 8000 de români din Diaspora. Concluzia e una simplă - interesul pentru acest tip de vot este unul foarte mic - VEZI AICI O ANALIZĂ CARE DETERMINĂ ACEST FAPT.

Că acest lucru se urmărește reiese foarte clar din nota de fundamentare a MAE privind oportunitatea unei OUG care să modifice prevederile actuale: ”Constatăm, de asemenea, că din varii motive, numărul cetățenilor cu domiciliul sau reședința în străinătate care s-au înscris în Registrul electoral, fie cu opțiunea de a vota prin corespondență, fie cu cea a exprimării votului într-o secție care să fie creată în localitatea sa de domiciliu, este redus în raport cu numărul total al celor cu drept de vot.

Potrivit surselor noastre în acest moment se fac presiuni politice și administrative asupra unor funcționari ai statului să accepte aceste modificări. Sunt oameni care refuză să accepte să își pună semnătura pe niște prevederi care i-ar putea duce fix la Beciul Domnesc.

Vezi și: VIDEO - Ucraina scapă de sub control. Tabere militare pentru copii

Vezi și: RĂZBOIUL din Siria ia o întorsătură neașteptată: SUA au intervenit împotriva armatei siriene

Vezi și: Victorie FABULOASĂ pentru Simona Halep, la Cincinnati

Vom reveni în materiale ulterioare cu dezvăluri despre ceea ce se află în fapt în spatele unui gest care la prima vedere pare unul generos, dar care poate ascunde o tentativă grosolană de manipulare a votului în Diaspora deoarece nimeni nu poate controla (așa cum se întâmplă pe teritoriul național) cine votează și de câte ori votează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.