Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește un partid prezidențial? / SURSE

klaus iohannis imn

Cel puțin așa susțin unii baroni liberali și unii analiști.

Zeci de mii de români au ieșit, timp de o săptămână, pe străzile din marile orașe unde au cerut o nouă clasă politică. Pașii deja încep să se facă. Președintele Klaus Iohannis a desemnat premier un tehnocrat, pe Dacian Cioloș, al treilea din istoria modernă a României. Surse din rândul ”greilor” din PNL anunță un adevărat eveniment în următoarea perioadă: crearea unui partid prezidențial!

Citește și: Dacian Cioloş a intrat în istoria României: Ce nu se ştie despre viitorul premier

Astfel, conform oamenilor cu state vechi în PNL, fie că sunt din vechiul partid sau de la PDL, baronii anunță că președintele Klaus Iohannis pune la cale un plan politic ce se va concretiza cu un partid prezidențial. Un partid ce ar urma să fie condus chiar de Dacian Cioloș, iar noua formațiune va fi pe placul multor simpatizanți de dreapta care au cerut primenirea clasei politice.

Citește și: Tudor Chirilă nu se lasă! Mesajul care cutremură tineretul: Dreptul la adevăr

Baronii din PNL se plâng că președintele Iohannis nu îi mai consultă, de când Victor Ponta și-a dat demisia, în nicio problemă, mulți dintre ei acuzând o dictatură prezidențială. Una ce va produce, spun aceleași surse, un partid ce va rupe multe nume din PNL.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a fost OTRĂVIT

De cealaltă parte, sunt și liberali care sunt de acord cu noii pași făcuți de Iohannis, chiar dacă nu cred că președintele își va face un nou partid. Ca argumente, ei mizează pe dreptul președintelui de a face asta pentru că a câștigat de unul singur alegerile. În plus, PNL e pe un trend descendent în sondaje, fiind iar întrecut de PSD, iar partidul depinde, în mare măsură, de imaginea președintelui. Altfel spus, mare parte din procentele PNL sunt datorate faptului că românii alătură PNL de imaginea lui Klaus Iohannis.

Citește și: Primul ”ministru” PSD care îl refuză pe Dacian Cioloș

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.