Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește COD ROȘU de CANICULĂ! România se TOPEȘTE: Temperaturi extreme

canicula

Meteorologii pregătesc un Cod roșu de caniculă pentru România, atenționare meteo de care nu am mai avut până în prezent.

Temperaturile cresc simțitor de joi și sunt prognozate să ajungă la 40 de grade, potrivit ANM. În plus, sunt informații că vor fi temperaturi de până la 47 de grade.

Citește și: Raport ALARMANT al Agent Green: 'La Vidraru s-a tăiat cu 4100% peste cotă'

Vizate sunt sudul țării, în principal Oltenia, dar și vestul țării, Banat, Dobrogea și sudul Moldovei.

Meteorologii atenționează că sâmbătă sunt așteptate temperaturi de peste 39-40 de grade, în toată Moldova.

În cursul dimineţii de vineri este posibilă emiterea unui Cod roşu de caniculă, a anunţat, miercuri, Elena Mateescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie, în cadrul Comandamentului convocat la sediul Ministerului de Interne.

Citește și: Solicitare fără precedent: Se vrea INTERZICEREA semnului crucii pe terenul de fotbal

"În cursul dimineţii de vineri, este posibil, pe baza materialelor de la acest moment, să luăm în considerare emiterea unui Cod roşu de caniculă, pentru areale extinse din Oltenia şi Muntenia, pentru că în aceste zone se anticipează, conform modelelor de prognoză, valori de peste 40-42, posibil izolat 43 de grade, în special în Lunca Dunării, dar nu numai", a precizat ea.

Mateescu a spus că valul de căldură se va menţine pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, în acest interval fiind anticipat un cod portocaliu pentru cinci judeţe aflate în partea de sud-est a ţării.

"Mâine vom actualiza, să spunem, atenţionarea meteorologică de Cod portocaliu, prin extinderea regiunilor ce se vor afla sub incidenţa Codului portocaliu în jumătatea sudică a ţării, respectiv în Oltenia, sudul Banatului, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. Pentru sâmbătă ne vom extinde cu Codul portocaliu şi în toată zona Moldovei, pentru că temperaturile în aceste regiuni vor fi situate între 36 - 39 de grade, posibil izolat 40 de grade, iar indicele de disconfort termic va fi deosebit de accentuat: peste 80 de unităţi, chiar 83", a explicat oficialul ANM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.