Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se SCHIMBĂ regulile pentru ELIBERAREA CONDIȚIONATĂ. Anunțul ministrului Justiției

scapare din inchisoare

Legislaţia în cazul eliberării condiţionate ar putea fi modificată. Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei, care vrea să dea putere mai mare de decizie Comisiilor speciale din penitenciare.

Argumentul este că membrii comisiei îi cunosc mult mai bine pe deţinuţi, spre deosebire de magistratul care îi vede pentru prima oară atunci când decide dacă îi eliberează sau nu înainte de termen. Ministerul vrea să elimine, astfel, amânările nejustificate şi să reducă aglomeraţia din penitenciare.

Stela Popescu a RECUNOSCUT: Și-a înșelat soțul. SURPRIZA este, însă, cu cine?

Ministrul Justiţiei spune că, nu de puţine ori, instanţele amână eliberarea condiţionată a unui deţinut, fără a avea însă motiv.

„Se ajunge chiar la situaţia uneori ridicolă în care ultima amânare se dă dincolo de limita pedepsei. Statul cheltuie nişte bani, se pune în mişcare o adevărată maşinărie pentru a-l chema pe om la a şasea amânare la cinci ani şi două luni, când el e deja liber”, spune Raluca Prună, ministrul Justiţiei, potrivit digi24.ro.

Rabinul șef al României atrage ATENȚIA: Este o MANIPULARE

Acuzații GRAVE la adresa șefilor CNADNR: Dacă nu taci, vei fi dat afară

După ce a primit numeroase plângeri din partea condamnaţilor, Raluca Prună ia în calcul schimbarea regulilor pentru eliberarea condiţionată.

„Vom încerca să introducem termene obligatorii pentru instanţe şi să responsabilizăm mai mult comisia din penitenciar, care are o relaţie nemijlocită cu deţinutul şi pe judecătorul de supraveghere, care poate să aibă o responsabilitate mai mare, iar la instanţă să ajungă doar cazurile speciale”, mai spune Raluca Prună.

Obama și Erdogan, ACORDUL care dă FIORI: Vor fi aduşi în faţa justiţiei

Mihai Gâdea, la un pas de moarte. Mircea Badea: Delira

În prezent, comisia din penitenicar constată îndeplinite condiţiile şi propune instanţei eliberarea condiţionată a deţinutului, însă propunerea este consultativă.

Ministerul Justiţiei consideră că eliminarea amânării nejustificate a eliberării înainte de termen, atunci când deţinutul primeşte avizul comisiei din penitenciar, este o soluţie pentru îmbunătăţirea condiţiilor din închisori pe termen scurt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.