Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se TEME de anchetă? 'Donald Trump a făcut un gest foarte RISCANT'

time.com
donald trump

Preşedintele american, Donald Trump, l-a demis marţi pe directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), James Comey, o decizie surpriză care a provocat o undă de şoc la Washington, transmite Agepres, citând AFP.

Informația a fost comentată pe blog-ul său de către jurnalistul Radu Tudor.

"Un gest foarte riscant, care demonstrează că actualul președinte american se teme serios de ancheta privind legăturile sale netransparente și nedeclarate cu Rusia și Putin. Extrem de complicat viitorul politic al lui Trump, a scris Radu Tudor.

Citește și: Scandal URIAȘ în SUA după demiterea șefului FBI: Donald Trump, DESFIINȚAT de opoziție

“FBI este una dintre instituțiile noastre cele mai prețuite și respectate și astăzi marcăm un nou început pentru bijuteria coroanei aparatului nostru judiciar” a apreciat Trump, într-un comunicat difuzat de Casa Albă și citat de DPA.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a arătat, potrivit EFE, că președintele Donald Trump a acționat în baza “recomandărilor clare” ale ministrului adjunct al Justiției, Rod Rosenstein, și ministrului Justiției, Jeff Sessions” și a subliniat că va începe “imediat” căutarea unui nou director al FBI.

Chiar Trump i-a trimis marți o scrisoare lui Comey, difuzată de presa americană, în care îl informează asupra demiterii “cu efect imediat”.

“Deși am apreciat că m-ați informat, în trei ocazii distincte, că nu făceam obiectul vreunei anchete, sunt totuși de acord cu analiza Departamentului Justiției conform căreia dumneavoastră nu sunteți capabil să conduceți de o manieră eficace Biroul”, arată Trump, citat de AFP.

“Este esențial să găsim o nouă conducere pentru FBI care să restabilească încrederea publică în misiunea sa vitală de aplicare a legii”, mai arată Trump în scrisoarea către Comey, conform Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.