Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se tulbură apele în PSD. SECRETUL întâlnirii de la Voievodal/ VIDEO

dragnea

O întâlnire ferită de ochii indiscreți ai presei a avut loc aseară în Nordul Capitalei între liderii PSD. Reuniunea capilor social-democrați a avut loc la un restaurant (foto) și a avut ca scop oficial sărbătorirea succesului PSD de la București în principal, dar toată întâlnirea s-a transformat rapid în una politică ținând cont de ultimele zbateri din partid.

Vezi și: VIDEO Statul Islamic a atacat în apropiere de Paris/ Poliția a luat cu asalt locația

Întâlnirea a fost programată inițial pentru ora 17.00, dar președintele Liviu Dragnea și-a făcut apariția târziu la 18.50 (vezi mai jos video), suficient timp să îi lase pe liderii locali să fiarbă și să încerce să își facă o părere despre cum ar trebui să se poziționeze în fața șefului. Surse participante la întâlnire susțin pentru STIRIPESURSE.RO că Liviu Dragnea a fost destul de supărat, dar a ținut să asculte toate părerile participanților.

Potrivit unor surse din PSD a fost pentru prima dată când s-a văzut clar că Liviu Dragnea insuflă frică și nimeni nu a mișcat în front. Lui Victor Ponta i s-au adus argumente peste argumente de ce NU poate ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților ”fiind practic izolat”:

content-image

”În mai multe feluri lui Victor Ponta i s-a reproșat faptul că și-a dat demisia din fruntea partidului pe Facebook și că prin accederea în funcția de șef al camerei Deputaților se transformă pe el, dar și partidul în ținte chiar în mijlocul anului electoral.

Unii lideri locali au făcut apel la Victor Ponta să înțeleagă că partidul are nevoie și de el, dar că dacă șeful partidului ar trebui să fie vedeta partidului și că dacă el nu își dorește funcția nu e normal să o ocupe o altă vedetă a partidului pentru că ar săpa la credibilitatea acestuia.

Vezi și: Iohannis se extrage

O altă problemă ar fi și acuzațiile din ultima vreme potrivit cărora dacă Victor Ponta ar ajunge al III-lea om în stat ar merge imediat pe modificarea legilor anti-corupție (n.a.codurile) ceea ce nu ar fi deloc așa, dar că propaganda ar lucra în favoarea adversarilor cu succes cu el pe acel scaun.”

Concluzia întâlnirii ar fi fost aceea că Liviu Dragnea a reușit să îl izoleze și să îl neutralizeze pe Victor Ponta și că orice încercare a acestuia de a mai ridica subiectul în CExN al PSD de azi de la Palatul Parlamentului va fi sortit eşecului. Cel mai probabil deputatul Florin Iordache va continua ca președinte al Camerei Deputaților după ce ieri a preluat interimatul de la Valeriu Zgonea.

_____

Vezi și: BOMBĂ în sondajele din Marea Britanie: Cum vor vota la Brexit

Noul conflict din PSD a fost generat de anunțul public ”intempestiv” al fostului premier Victor Ponta care a anunțat public că își dorește să fie președinte al Camerei Deputaților și le cere colegilor și președintelui partidului să îl sprijine în acest demers:

"Am discutat cu domnul Dragnea astăzi despre şefia Camerei Deputaţilor. I-am spus că intenţionez şi mâine la CExN şi miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulţi colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD şi pentru Parlament acest lucru şi o să vedem ce se întâmplă la vot", a spus luni Ponta, la Palatul Parlamentului.

Vizibil iritat Liviu Dragnea a ieșit imediat la rampă.

Întrebat despre această declarație, Dragnea a declarat vizibil nervos: ”Păi dacă s-a autopropus, nici nu mai are rost să mai votăm”, a spus Dragnea - aici VIDEO

Jumătate de oră mai târziu a tunat ș fulgerat iar:

Eu nu am fost niciodată orbit după o funcție, fie că e plină, fie că e o fărâmă. La noi, cine a vrut o funcție, a spus-o în partid. M-am abținut în toată această perioadă pe cine aș vedea la conducerea Camerei pentru că aș vrea să discutăm în interior. Ori ne aliniem toți la această dorință, ori discutăm în partid. Ar fi fost bine să discutăm asta în partid, nu în presă. Eu cred că e nevoie de mulți dintre noi în campanie. Eu nu aș putea să stau aici cu ciocănelul în mână și să-i dau cuvântul domnului Cernea sau altui specialist. Cine vrea ca PSD să câștige alegerile parlamentare vine în echipa de campanie în fiecare zi, nu din când în când.”, a spus Dragnea - aici VIDEO

Mâine voi face ce face orice președinte responsabil, voi spune în interiorul CEX. E o anumită supărare că în prima zi după alegere, ar fi vrut ca 2-3 zile să se vorbească despre rezultatele alegerilor, nu despre șefia Camerei sau despre moțiunea de cenzură. Ce face această funcție pentru români, le aduce pâine pe masă? Oricine poate fi președinte al Camerei Deputaților din PSD. Să vedem dacă mai avem majoritatea în Cameră, că poate nu putem pune noi președintele.”, a spus Liviu Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.