Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță, dispărut de Ignat și găsit în Vinerea Mare: Filmul dispariției fostului deputat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost prins în Serbia după aproape patru luni de la dispariţie, timp în care instanţele din România au emis două mandate de arestare în lipsă pe numele lui. 

Sebastian Ghiţă a fost văzut ultima dată în ţară pe 19 decembrie 2016, când s-a prezentat la IPJ Prahova, pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie 2016, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta - Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi. Fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că le frecventa, fără a fi însă găsit.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Pe 27 decembrie 2016, DNA a solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arestarea preventivă în lipsă a lui Ghiţă, după ce acesta a părăsit România şi a încălcat astfel obligaţiile controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete. Iniţial, magistraţii au respins cererea DNA, însă pe 5 ianuarie 2017, Instanţa supremă a emis un mandat preventiv în lipsă. 

Ulterior, DNA a cerut judecătorilor emiterea unui mandat european de arestare pe numele lui Ghiţă şi urmărirea internaţională a acestuia, cerere admisă de instanţa supremă pe 10 ianuarie 2017.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Sebastian Ghiţă a apărut pe lista celor mai căutate persoane pe site-ul Europol. 

Tot atunci, avocaţii lui Ghiţă declarau că familia acestuia nu ştie unde se află fostul deputat, însă rudele nu l-au dat dispărut. Astfel, socrii lui Ghiţă au susţinut în faţa autorităţilor că nu au mai luat legătura cu acesta de la jumătatea lunii decembrie 2016.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Pe 15 martie 2017, Tribunalul Prahova a dispus emiterea unui al doilea mandat de arestare preventivă pe numele lui Ghiţă, într-un dosar în care acesta este cercetat de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat. 

După ce a dispărut din ţară, postul România TV, finanţat de Sebastian Ghiţă, a difuzat mai multe înregistrări cu acesta, în care fostul deputat făcea referiri la Traian Băsescu, Laura Codruţa Kovesi, George Maior, Florian Coldea şi alţi demnitari români. Pe baza acestor înregistrări, Parchetul General a deschis un dosar penal.

Citește și: Pippa Middleton se marită

Poliţia Română a anunţat vineri că Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut în Serbia, după ce acesta a prezentat poliţiştilor sârbi documente false de identitate. 

Urmează ca Sebastian Ghiţă să fie extrădat în ţară, însă procedurile ar putea dura mult, deoarece între România şi Serbia nu există un acord de extrădare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.