Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță e fără scăpare: Ce anunță Traian Băsescu

basescu parlament

IGPR precizează că fotografia lui Sebastian Ghiţă a figurat pe site-ul Interpol până în momentul în care s-a primit din partea autorităţilor sârbe confirmarea oficială că fostul deputat a fost arestat în vederea extrădării.

Poliţia Română mai precizează că fostul deputat a fost arestat în Serbia pentru 18 zile în vederea extrădării. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că Ghiță nu mai poate scăpa de arest. El va fi extrădat, însă Băsescu vine și cu un scenariu teribil: Ghiță ar putea avea soarta unui fost ofițer SRI care a murit în arest fără a mai putea vorbi.

Citește și: Un milionar elvetian l-a tăiat pe un bărbat pentru că l-ar fi insultat de…barbatia sa

”E foarte greu, dacă se implică președintele ca Sebastian Ghiță să nu fie extrădat. De regulă, o asemenea cerere nu se refuză. Se trimite o scrisoare de la Cotroceni și se rezolvă. Extrădarea lui Ghiță e o temă de larg interes public. Ce ne mai poate spune Ghiță, așteaptă toată lumea. Ce ne va mai zice despre Kovesi, despre reprezentantul CIA? Dacă face denunțuri care se confirmă, poate fi protejat. Dar, doarele lui nu mai au legătură cu ce urmează. Odată intrat în beci nu se știe când mai poți să vorbești. Au fost cazuri când oamenii și-au pierdut viața în pușcărie, cum a fost cu un ofițer SRI.

Parlamentul și președintele pot cere un anumit regim pentru Ghiță, ca el să vorbească, dar fără ca el să afecteze dosarele lui. Ba, mai mult, ar putea face denunțuri și i s-ar mai reduce din pedeapsă. Eu nu cred că e o soluție să stea afară. Cât să îi dea pentru acte false? Un an jumătate, apoi tot va fi adus. Adevărurile pe care le știe Ghiță trebuie știute. Nu știu dacă Serbia îi acordă azil politic, e foarte greu.  Ae fi imposibil pentru că vrea intrarea în UE.

O intervenție a președintelui e esențială, o cooperare a ministrului Justiției de la noi cu omologul său sârb, la fel.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.