Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță, în țară până în septembrie? Decizia CONTROVERSATĂ a magistraților ÎCCJ

captura tv
sebastian ghita

Un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi să amâne dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat că l-ar fi mituit pe Iulian Bădescu, fost primar al municipiului Ploieşti, pentru ca fostul deputat să fie adus în ţară şi să îşi spună ultimul cuvânt în faţa instanţei, scrie agerpres.ro

Marţi, la instanţa supremă, era programat să se desfăşoare ultimul termen în acest dosar. Avocaţii lui Sebastian Ghiţă au anunţat că acesta doreşte să îşi spună ultimul cuvânt, prin videoconferinţă din Serbia.

ȘOC pe piața valutară cu o zi înainte de moțiune: Criza politică ÎNGENUNCHEAZĂ leul


Cei trei judecători ai completului - Ana Maria Dascălu, Ştefan Pistol şi Cristina Geanina Arghir - au respins însă audierea prin videoconferinţă şi au decis să amâne dosarul pentru data de 19 septembrie, pentru a da posibilitatea lui Sebastian Ghiţă să vină în ţară şi să asiste la ultimul termen al procesului. 

"Sebastian Ghiţă nu se află în România şi are restricţionat dreptul la mişcare. Completul de judecată consideră că trebuie să i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta în instanţă. Dreptul la apărare este un drept personal şi trebuie un proces echitabil", a declarat preşedintele completului Ana Maria Dascălu. 

Judecătorii nu au explicat ce se va întâmpla cu acest dosar, dacă Sebastian Ghiţă nu va fi extrădat în România până în luna septembrie.

REVOLTA ia amploare în PSD: 'N-am să votez NICIODATĂ ceva care să aducă atingere ţării mele'


În iulie 2015, Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în acest dosar pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani, iar Iulian Bădescu este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. 

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, instigat de Sebastian Ghiţă, a acordat ilegal unui club sportiv susţinut de cel din urmă - CSU Asesoft Ploieşti - o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local în sumă de 1.500.000 lei. 

"Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins şi primit de la inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situat în municipiul Ploieşti, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpaţi", susţine DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.