Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță nu mai are ce face: Luni totul va deveni OFICIAL

inquamphotos.com / Octav Ganea
sebastian ghita iccj

Lovitură puternică primită de fostul deputat Sebastian Ghiță. Teamnet, compania înființată de cel mai căutat om din România, a renunțat la contractele cu statul și își va cere luni insolvența.

Teamnet, companie infiintata de fugarul Sebastian Ghita, “abonat” la contractele cu statul, isi va cere luni insolventa, tribunalul urmand sa decida daca vor incepe, sau nu, procedurile adiacente, conform mai multor surse din companie, scrie Wall Street.ro.

Trendurile care îți pun în pericol sănătatea - de la blugii skinny la glugile uriașe

Anumite departamente nu si-au primit salariile de trei luni.

Mai mult, vor urma disponibilizari masive in cadrul companiei, conform surselor, care au dorit sa ramana anonime.

De față cu Angela Merkel, Donald Trump a criticat România și alți aliați din NATO / VIDEO

Directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, si administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, au fost pusi sub control judiciar in noul dosar care il vizeaza pe Sebastian Ghita, acuzat ca a cerut peste 5 milioane de lei unor firme IT pentru contracte ale caror beneficiari au fost, intre altii, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Transelectrica. In cazul lui Ghita, Tribunalul Prahova a disjuns cauza, dispunand ca termen pentru a se pronunta asupra propunerii de emitere a unui mandat de arestare preventiva in lipsa data de 6 martie.

Bogdan Padiu, directorul Teamnet, se afla sub control judiciar. Compania are circa 600 de angajati, urmand insa ca, dupa demararea procedurilor de insolventa, cateva sute sa fie disponibilizati, conform surselor din companie.

Teamnet este una dintre companiile care au fost “abonate” la contracte cu statul, situandu-se in top-ul acestora, dupa Siveco, Dimar si UTI, in 2016, conform Agentiei pentru Agenda Digitala a Romaniei. Teamnet a incheiat 26 de contracte, cu 17 autoritati ale statului, in valoare de 258 milioane de lei.

Compania a generat in 2015 afaceri de peste 70 de milioane de euro si un profit net de circa 1 milion de euro, conform datelor de la Ministerul de Finante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.