Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță rupe tăcerea: 'Am învăţat din baschet că meciul se joacă până în ultima secundă'

captura tv
sebastian ghita

Sebastian Ghiţă a vorbit pentru prima oară cu un jurnalist, Dan Andronic, despre cum a fost prins de poliţiştii din Serbia, perioada petrecută în arest, dar şi despre faptul că nu a cerut azil politic.

„L-am întrebat de ce a făcut-o, de ce a prezentat acte false când era evident că pe el îl căutau, că nu era o întâmplare faptul că veniseră să-i legitimeze. Mi-a spus că aşa s-a gândit atunci, că a învăţat din baschet că meciul se joacă până în ultima secundă. Poate scăpa... L-am întrebat dacă i-a fost frică. A zis că da. Credea că sunt poliţişti români. A fost mai liniştit când a fost dus la o secţie de poliţie sârbească", a declarat Sebastian Ghiţă, întrebat de ce a prezentat acte false la momentul legitimării.

Reţinerea lui Sebastian Ghiţă, spune Dan Andronic într-un reportaj publicat în evz.ro, nu a fost aşa cum a fost prezentată în presa românească. Ghiţă a fugit din România pentru că se temea că se va atenta la integritatea sa fizică şi psihică şi a fost prins într-un restaurant mic din Blegrad, cu specific pescăresc.

PSD, prima reacție după atacul Gabrielei Firea la adresa Guvernului: Are dreptate

„Fratele său era cel urmărit, fusese dat în consemn la graniţă, a aterizat la Istanbul pe 13 aprilie, a închiriat o maşină şi a plecat spre Serbia. A avut filaj de la Interpol de cum a intrat în maşină, pentru că aşa bănuiam, exista un grup de persoane care imediat de ieşeau din ţară, erau luate în colimator. Iar fratele lui Sebastian Ghiţă era pe primul loc. Nu ştiu cum au comunicat cei doi fraţi, dacă era prima întâlnire, cert este că s-au văzut în casa în care locuia Sebastian Ghiţă în Belgrad, iar după ce au discutat câteva ore s-au dus să mănânce. Au mers 10-15 minute pe jos, au ales un restaurant la întâmplare. Erau deja luaţi în supraveghere de poliţişti. (...) Imediat cum s-a aşezat la masă, unul dintre poliţişti i-a făcut o poză cu telefonul şi a trimis-o spre identificare şi confirmare. (...) Imediat ce au primit răspunsul cu confirmarea identităţii, agenţii au acţionat. Vreo 20 de poliţişti cu veste pe care scria INTERPOL au dat năvală, le-au cerut actele şi i-au reţinut. Ştiţi deja că avea acte false de student sloven, pe numele de ALEKSANDAR IVANOVIC. Ghiţă s-a uitat în jur dacă poate să fugă, era blocat din toate părţile”, spune Dan Andronic.

FOTO: Revanșa Europei de Est: imaginea VIRALĂ pe rețelele de socializare

Fostul deputat i-ar fi povestit jurnalistului şi despre condiţiile de detenţie din Închisoarea Centrală din Blegrad, unde Ghiţă a stat de pe 13 aprilie până pe 26 mai.
„A calculat că avea 9 metri pătraţi, stătea într-o celulă în care mai erau trei deţinuţi, se plimba două ore pe zi, avea televizor, acces la ziare şi ştiri prin teletext”, povesteşte Andronic.

Avocatul lui Sebastian Ghiţă i-a spus jurnalistului că acesta nu a cerut azil politic şi că mandatul european de arestare se judecă încă. De altfel, fostul parlamentar locuieşte în Belgrad într-o casă închiriată de apărătorul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.