Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghita a fost arestat/ UPDATE: A fost capturat în Serbia cu acte false slovene/ VIDEO

breaking news stiripesurse.ro

Fostul deputat, Sebastian Ghita, a fost prins, transmit televiziunile de știri. El a fost retinut la Belgrad, potrivit sursei citate. La jumatatea lunii martie au aparut informatii ca Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat in Serbia. Informatiile au fost negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu. În urmă cu câteva zile ministrul de Interne, Carmen Dan, susținea că poliția a alocat resurse suficiente pentru a-l localiza și a-l prinde.

SUA au bombardat Afganistanul cu cea mai puternică bombă din lume, 'mama tuturor bombelor'

UPDATE6: În cursul nopții de joi spre vineri, el a fost legitimat de poliția sârbă. Era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce Sebastian Ghiță a prezentat documente false, a precizat la Digi24 ministrul de interne, Carmen Dan.

Sebastian Ghita a trecut in Bulgaria, chiar in noaptea in care a fost pierdut de filajul politistilor, o echipa de anchetatori deplasandu-se in Serbia pentru a-l localiza, inca din februarie, au declarat, vineri, pentru News.ro, surse judiciare.

Traseul pe care l-ar fi urmat fostul deputat Sebastian Ghiță după dispariţia sa de pe 19 decembrie se pare că a fost unul destul de lung. Din informațiile obținute de Digi24 de la anchetatori, el a circulat prin mai multe țări din estul și din vestul Europei, în cele patru luni în care a fost dat dispărut.

Este vorba despre țări precum Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța. Sunt așadar zece țări prin care acesta ar fi trecut.

Polițiștii spun că Sebastian Ghiță a putut să circule liber prin aceste țări în baza documentelor false care, de altfel, au fost găsite asupra lui în Serbia. El avea asupra lui acte false de Slovenia.

Fostului deputat român i se va face deocamdată dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare, a spus Carmen Dan.

UPDATE 5: Potrivit poliției în momentul capturării Sebastian Ghiță a prezentat acte false ale Republicii Slovenia.

UPDATE4: Fostul deputat era însoțit de fratele său în momentul arestării. Fratele său era, la rândul său, în atenția autorităților. Surse judiciare su declarat pentru News.ro că a fost urmărit fratele lui Ghiţă, care iniţial s-a aflat la Istanbul, după care a plecat către Serbia.

UPDATE3: "În cursul acestei nopți a fost reținut inculpatul Ghiță Sebastian. În momentul depistării, acesta a prezentat documente false care aparțin unei țări din Uniunea Europeană.", a declarat purtătoarea de cuvânt a IGPR, Ramona Dabija la Realitatea TV.

UPDATE2: Informația a fost confirmată oficial.

UPDATE1: El se afla acum in custodia politiei sarbe.

El a dispărut din țară la 19 decembrie, în condițiile în care este cercetat în mai multe dosare penale. Pe numele lui Sebastian Ghiță au fost emise până acum două mandate de arestare în lipsă.

content-image

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in doua dosare penale, cel in care mai sunt acuzati fosti sefi din Politie si Parchet din Prahova si un altul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu.

De asemenea, Sebastian Ghita mai este urmarit penal si in alte doua dosare de coruptie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania in 2012 si cel in care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Hertanu este acuzat de fraude cu fonduri europene si alte infractiuni, in acesta din urma fiind cercetati si fostul sef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum si fiul acestuia Vlad Cosma.

content-image

In 10 ianuarie, un complet de la instanta suprema a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind dat si in urmarire internationala, prin Interpol. Ghita a disparut in 21 decembrie 2016 si a fost initial dat in urmarire nationala dupa ce a incalat termenii controlului judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.