Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghită a fost prins. Efecte

captura TV
Sebastian Ghita

Sebastian Ghiță a fugit din țară acum 6 luni. Anchetat în mai multe cauze penale, Ghiță a reușit să se sustragă urmăririi penale și să fugă peste hotare. Încă nu se știe exact cum a fugit, cum a scăpat de supraveghere și pe unde a trecut granița. Azi, a fost localizat și reținut de polițiștii sârbi. În presă, acum o lună de zile, a apărut informația că Ghiță este în Serbia. Dan Tapalagă a lansat această știre care a fost infirmată, însă, de ministrul de interne, dar și de premierul, Sorin Grindeanu.

Sebastian Ghița a controlat ani de zile piața I.T din România, a creat un post de televiziune, a avut o influență puternică în mediul politic românesc și conexiuni cu mulți oameni din serviciile secrete. A pornit un război cu generalul Coldea, a venit cu dezvăluiri despre cum interferau serviciile de informații cu politicienii. În final, în urma scandalului creat, Coldea și-a dat demisia și a trecut în rezervă.

Dragnea pregătește terenul pentru înfrângere

Azi, serviciile secrete își spală din păcate. Este clar că Ghiță a fost prins în urma unei operațiuni a serviciilor secrete (SIE, SRI) , care au reușit să îl localizeze și să îl dea pe mâna poliției sârbe. Nu știm exact, la această ora, cine a fost șeful operațiunii, dar probabil vom afla acest lucru în zilele următoare.

Dacă pentru serviciile de informații este un succes, pentru Grindeanu și ministrul de interne localizarea și reținerea lui Ghiță în Serbia  reprezintă un lucru mai puțin plăcut. Există două ipoteze. Cei doi nu au știut nimic, serviciile nu i-au informat despre această operațiune la momentul în care a apărut informația în spațiul public sau cei doi au dorit să  îl acopere pe fugar. Personal, cred că este mai credibil primul scenariu, cei doi nu au fost informați de către servicii, pentru a putea păstra cât mai bine secretul operațiunii.

Cine va fi afectat cel mai mult de reținerea lui Ghiță?

Dacă Ghiță va vorbi în fața anchetatorilor, vom avea o listă întreagă de oameni care vor trebui la rândul lor să dea cu subsemnatul.

Poate va veni momentul să aflăm

Cum a fost crescut Ghiță și cine l-a ajutat să ajungă unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri?

Cine l-a ajutat să  aibă o adevărată rețea în județul Prahova și să conducă informal aproape toate structurile statului din acest județ?

Cine l-a ajutat să fugă și cum a trecut granița?

Anchetarea lui Ghiță, dezvăluirile care ar putea fi făcute de către acesta vor putea avea efecte puternice atât în rândul politicienilor cât și în rândul unor oameni din serviciile secrete.

Probabil, cel mai afectat partid va fi PSD, unde a  și activat Ghiță. Bun prieten cu Ponta, Sebastian Ghiță s-a lăudat de-a lungul timpului cum a reușit să îl impună pe acesta șef al social democraților. Acum, putem afla, dacă Ghiță va vorbi cum îi erau acordate contractele de către instituțiile statului, cum avea deschise ușile ministerelor și cum tremurau de frică funcționarii publici atunci când auzeau numele firmei sale.

Predoiu, Dragnea și Negrițoiu în scandalul naționalizării pensiilor private

Nu trebuie exclus faptul că o parte din oamenii care au activat în cadrul serviciilor de informații vor avea probleme dacă mogulul va vorbi. Am văzut că a existat un un serial de dezvăluiri și am văzut și efectele-demisia lui Coldea. Așadar, putem să ne așteptăm și la alte dezvăluiri pe această linie.

Există și câștigători?

Da, există. În primul rând sunt serviciile de informații care reușesc să îl aducă pe fugar și să arate astfel că indiferent dacă mai sunt în oameni în interior care l-au ajutat pe Ghiță, per ansamblu, serviciul rămâne fidel îndatoririlor sale. Șefii serviciilor de informații vor putea arată ca acesta este un moment t0 și că serviciile intră într-o nouă etapă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.